Režisér Monty Pythonů o filmu Black Panther. Jedním slovem "příšerný"

Režisér Monty Pythonů o filmu Black Panther. Jedním slovem "příšerný"
Black Panther | Warner Bros.
Terry Gilliam, člen slavných Monty Pythonů, který se například proslavil snímkem Monty Python a Svatý grál (1975), se vůbec nedržel zpátky, když projevoval svůj názor na B lack Panthera (2018). Vzduchem lítaly i pěkně ostrá slova.
“Black Panther byl příšerný. Dohánělo mě to k šílenství. Malým černým dětem to vnucuje představu, že je to něco, čemu mají věřit. Pěkný h*vno. Je to totální sr*čka. Myslím, že lidé, co to natočili, nikdy nebyli v Africe. Jen si sehnali stylistu pro nějaké africké vzory a materiály. Prostě mi ten film přišel příšerný, částečně protože média furt mlela o důležitosti takové hovadiny. Vždy u toho pěním. Jsem velmi znechucený ze světa, ve kterém žijeme.“
Ať už je váš názor na Černého Pantera jakýkoliv, musíte uznat, že takové prohlášení od věhlasného režiséra je v této citlivé a krapet hysterické době, která v Hollywoodu nějakou dobu vládne, poněkud odvážné. Doufejme tedy, že si tím nezadělal na malér. Gilliama tak určitě nepotěší, že v roce 2022 se dočkáme pokračování, zejména protože první díl byl komerčně velice úspěšný.
Souhlasíte s režisérovým postojem?
Terry Gilliam
Michael B. Jordan