Podle Lucase byl na konci Návratu Jediho císař nadobro mrtvý

Podle Lucase byl na konci Návratu Jediho císař nadobro mrtvý
| 20th Century Fox
Ian McDiarmid, představitel císaře Palpatina, který si roli sithského lorda střihl jak v původní trilogii, tak i v té prequelové, v nedávném rozhovoru prohlásil, že Palpatinův návrat pro něho byl obrovským překvapením.
"Myslel jsem, že jsem mrtvý! Myslel jsem, že on je mrtvý! Protože když jsme točili Návrat Jediho (1983), ve kterém mě svrhli do toho galaktického pekla, byl jsem mrtvý. A tak jsem se George zeptal: ,Vrátí se ještě‘? A on na to: ,Ne, je nadobro mrtvý.‘ Takže jsem se s tím smířil. Tehdy jsem ovšem nevěděl, že ještě budu točit prequely, takže v určitém smyslu Palpatine ještě nebyl mrtvý, protože jsme s ním znovu pracovali v jeho mladší verzi."
Ještě není úplně jasné, kdy k rozhodnutí přivést Palpatina zpátky došlo, podle Kathleen Kennedy, prezidentky Lucasfilm, to bylo v plánu už od začátku celé trilogie. Ale původní režisér Vzestupu Skywalkera (2019), Colin Trevorrow, nic takového neplánoval. Až teprve příchod J.J. Abramse potvrdil, že se Palpatina v posledním filmu dočkáme. Ať už to bylo jakkoliv, rozhodnutí to bylo poněkud nepromyšlené. Předchozí filmy trilogie nijak nenaznačovaly, že by se měl Palpatine vrátit, díky čemuž jeho znovuobjevení působí poněkud vnuceně.
Jak se poslední díl trilogie líbil vám?
Daisy Ridley
| Lucasfilm Ltd.