Cats: První reakce na kočičí muzikál naznačují, že nás čeká absurdita roku

Cats: První reakce na kočičí muzikál naznačují, že nás čeká absurdita roku
Cats | HDQwalls
Snímek Cats v režii oscarového Toma Hoopera je adaptací velmi známého a úspěšného muzikálu, který debutoval v Londýně roku 1981 a jehož děj pojednává o každoročním setkání koček na slavnostním bále, kde jednu vyvolenou čeká odměna v podobě dalšího života. A komu samotný muzikál nic moc neříká, jistě bude znát alespoň titulní píseň Memory - právě ta dominovala před pár měsíci první upoutávce na letošní snímek, jenž je prošpikován slavnými hereckými tvářemi ve .... velmi zvláštním vizuálním podání. Podoba herců a efektů byla podrobena velké kritice a většina diváků od té doby vnímá projekt jako jednu obrovskou bizarnost.
Takové přijetí režiséra Toma Hoopera překvapilo a svádí jej na tehdy nedokončené vizuální efekty. "Byl jsem docela fascinován, protože jsem si vůbec nemyslel, že by to mohlo být nějak kontroverzní. Byla to vlastně sranda, Cats se stal minimálně na pár hodin trendem číslo jedna ve světě. Natáčení jsme dokončili v březnu, takže vizuální efekty byly v raném stádiu (v době traileru). Až se podíváte na dokončený film, poznáte, že design koček se od té doby posunul stejně jako naše porozumění tomu, jak správně využít dostupné technologie."
a90781a5
Cats | CinemArt
První divácké reakce na twitteru však spíše navazují na kontroverzi vyvolanou trailery, v nichž Ian McKellen, Judi Dench, Idris Elba či Taylor Swift v kočičí podobě naháněli sledujícím husí kůži. A navíc se prý jedná o dílo s nevídaně dráždivým sexuálním obsahem. Jedna z reakcí hovoří o nejzvláštnějším, matoucím, magickém a spektakulárním zážitku, který stojí za to. Jiný uživatel pro změnu píše, že "Cats je filmem pro každý druh fetiše (včetně přiškrcování), který si zaslouží být půlnoční klasikou naší generace a bude pro mnoho lidí sexuálně formativní." A další jen dodává "POMOC, viděl jsem Cats!"
Tak či onak se zdá, že odsoudit tenhle ambiciózní projekt by byla asi chyba. Ať už bude výsledek jakýkoli, rozhodně vše nasvědčuje tomu, že nás v lednu čeká v kinech něco speciálního a ojedinělého. V jakém přesně smyslu, to nám již brzy napoví ohlasy ze zámoří - tedy pokud na film vůbec někdo v těžké konkurenci Star Warsdorazí.