TOP kina USA: Černé Vánoce naštěstí pro třetí Jumanji neplatí

TOP kina USA: Černé Vánoce naštěstí pro třetí Jumanji neplatí
Černé Vánoce (2019) | Blumhouse
Pokud budeme mluvit o největším filmovém překvapení roku 2017, bylo jím jednoznačně Jumanji: Vítejte v džungli. Snímek během prodlouženého víkendu otevřel za 52 milionů, což samo o sobě byl nečekaně dobrý výsledek. A pak diváci odmítali film pustit z kin. Druhé Jumanji bylo až neuvěřitelnou trvalkou, jen z US kin si odneslo 404 milionů dolarů a celosvětově skončilo na 962! Přesně tak, krůček od miliardy. Nový díl měl logicky silnější startovní pozici a také ji potvrdil. Další level během úvodního víkendu urval 60 milionů a celosvětově má již 212. Podobně silné startovné umí z diváků vytřískat víceméně jen Disney a série Rychle a zběsile.
Je samozřejmě otázkou, jestli si i nový díl udrží přízeň několik měsíců. Příští týden mu zcela jistě pocuchá pokladničku nový díl Star Wars a ohlasy jsou (jak už to tak u dalších dílů bývá) o něco kritičtější. Své ale film bez problémů vydělá a je vlastně jen otázkou, zda se i Další level přiblíží miliardě nebo půjde "jen" o velký hit. Vzhledem k vrtkavosti diváků bych sázel na to druhé.
Nevěříte, že je Clint Eastwood největší drsňák Hollywoodu? Pak si poslechněte příběh, jak se stal starostou v Kalifornii
Téma31. 5. 2021
Nevěříte, že je Clint Eastwood největší drsňák Hollywoodu? Pak si poslechněte příběh, jak se stal starostou v Kalifornii
Ostatní víkendoví nováčci prošuměli a to včetně chváleného koně režiséra Clinta Eastwooda Richard Jewell. Snímek vypráví o svědkovi bombového útoku z roku 1996, který se následně sám stal hlavním podezřelým. A diváky nezaujal. Navzdory širokému nasazení debutuje až na čtvrtém místě s 5 miliony. Potvrzuje se, že pokud Eastwood točí film podle skutečných událostí a nehraje v něm on sám (případně nemá třeba Toma Hankse), tak zkrátka masy nepřitáhne. Warneři si zaslouží pochvalu za to, že podobný komorní kousek vůbec tlačí do kin, ale možná měli vyčkat na nějaké chudší měsíce.
Úplně to projely hororové Černé Vánoce, remake hitu z roku 1974, který se již jedné předělávky v roce 2006 dočkal. Přestože snímek zaštítilo studio Blumhouse, které se v posledních letech vyprofilovalo jako expert na horory (a diváci na něj slyší), Černé Vánoce skončily až páté s 4,4 miliony. Hodně velká žánrová slabota, snímek nicméně stál jen 5 mega, takže se zaplatí.
Ledové království II jinak konečně překonalo globálně miliardu. Do jedničky (celkové tržby 1,276 miliardy) sice ještě cca 250 milionů chybí, to ale studio trápit nemusí. Pověst miliardové série byla o víkendu oficiálně potvrzena.
Kevin Hart, Dwayne Johnson
Sam Rockwell, Paul Walter Hauser, Kathy Bates