Superhrdinové vládli nejen kinosálům, ale i internetu

Superhrdinové vládli nejen kinosálům, ale i internetu
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Zajímavé, že proti Avatarovi se nikdo neohradil, že do kinematografie nepatří, když i on je více trikovým než hraným filmem... Ale nechme tyto žabomyší války stranou a pojďme se podívat na to, jak moc Avengers: Endgame ovlivnili nejen kina, ale i samotný internet.
superhrdinove-vladli-nejen-kinosalum-ale-i-internetu
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Blíží se konec roku a to je ta nejlepší doba na bilancování, shrnutí a tvoření různých žebříčků toho, co se v roce 2019 povedlo, nepovedlo nebo ovlivňovalo naše životy. Jedním z prvních vydaných přehledů je ten od společnosti Google, která se podívala na rok 2019 skrze oči svého vyhledávače a zveřejnila ve svém videu data ohledně toho, co jsme na internetu nejčastěji hledali.
A světe div se, byli to právě superhrdinové. Snímek Avengers: Endgame byl nejhledanějším filmem na světě, druhým byla Captain Marvel a třetím Spider-Man: Daleko od domova. Další vítězství pro Marvel. :-)

A nikoho asi ani moc nepřekvapí, že ačkoliv neměl moc času, jednou z nejhledanějších postav tohoto roku se stal i Baby Yoda, hvězda seriálu Mandalorian.
superhrdinove-vladli-nejen-kinosalum-ale-i-internetu-1
Baby Yoda | Lucasfilm Ltd.
Lidé ale nehledali jen hrdiny filmové, ale i ty běžné. Zkrátka svět hrdiny potřebuje a je jedno, zda je to ve vašich očích jen váš táta nebo filmový Iron Man!