Hvězdná pěchota míří na naše herní monitory

Hvězdná pěchota míří na naše herní monitory
Hvězdná pěchota | 1997 TriStar Pictures & Touchstone Pictures
Filmová Hvězdná pěchota Paula Verhoevena, která dorazila do kin v roce 1997, sice nevydělala, ale postupem let se z ní stal ohromný kult. Dočkala se několika videopokračování (přičemž na pár se dalo i koukat) a k tomu dvou herních adaptací: taktické strategie Starship Troopers: Terran Ascendancy z roku 2000 a first person akce Starship Troopers z roku 2005. Ta první byla vážně dobrá, ta druhá... no, dejme tomu, že vzhledem ke svému potenciálu se zavděčila jen těm nejhladovějším fanouškům (něco jako Aliens: Colonial Marines). Nyní se píše rok 2019 a blíží se třetí adaptace, která se svým pojetím pokusí navázat na úspěšnější kousek ze začátku tisíciletí.
Nově oznámená real-time strategie nese název Starship Troopers – Terran Command a dorazí exkluzivně na PC příští rok. Viz oznamovací trailer:
Starship Troopers - Terran Command
Hráč se ujme role velitele jedné z lidských kolonií, kterou napadli námi oblíbeni brouci. Úkolem bude nejen přežít, ale ideálně nepřátele úplně vyhladit. Tvůrci slibují dynamicky generovanou příběhovou kampaň a také se mluví o možnosti, že si sám hráč vybere, jakým způsobem chce hru hrát - zda bude jen tupě poslouchat rozkazy, což sice povede k větším ztrátám, ale odměnou mu bude lepší vybavení, nebo zda se pokusí být opravdový hrdina, pro něhož je zdraví jeho mužů na prvním místě. To rozhodně zní lákavě.
Ale my se hlavně ptáme - bude u toho Casper Van Dien aka Johnny Rico? Herec zamíří v únoru do Prahy na Comic Con, tak to z něj zkusíme dostat.
Starship Troopers - Terran Command
Starship Troopers - Terran Command