TOP kina ČR: Ledové království mocně finišuje

TOP kina ČR: Ledové království mocně finišuje
Ledové království II | Disney
5. POSLEDNÍ ARISTOKRATKA (země vzniku: Česká republika)
Poslední aristokratka | Česká televize
Tržby 1 milion 341 tisíc korun / návštěvnost 9.770 diváků
Mezi pěticí aktuálně komerčně nejúspěšnějších titulů figurují tři snímky od tuzemských autorů. Momentálně nejhůře z nich na tom je Poslední aristokratka Jiřího Vejdělka. Komedie ze zámeckého prostředí se v kinech pohybuje šestý víkend za sebou a na kontě má prozatím 60 milionů korun a 400 tisíc diváků. Solidní výsledek. Vzhledem k tomu, že však zájem o film opadává, na půl milionu návštěvníků ke konci roku 2019 to s největší pravděpodobností stačit nebude.

4. LAST CHRISTMAS (Velká Británie, USA)
Last Christmas
Tržby 2 miliony 229 tisíc korun / návštěvnost 14.330 diváků
Tématická záležitost v předvánočním období skončila o premiérovém víkendu čtvrtá. Last Christmas těží z úspěchu herečky Emilie Clarke (Hra o trůny) a romantické žánru situovaného do obchodu s vánočními proprietami. Jinak jde o film víceméně rychle zapomenutelný. Udrží se mezi pěticí nejúspěšnějších i po dalším víkendu?

3. LE MANS ´66 (USA)
Matt Damon, Josh Lucas, Jon Bernthal, James Mangold, Caitriona Balfe, Christian Bale | 20th Century Fox
Tržby 3 miliony 389 tisíc korun / návštěvnost 19.468 diváků
Sportovní životopis plný rychlé akce na čtyřech kolech bere pomyslný bronz. Jeden z nejlépe hodnocených snímků letošního roku je v českých kinech druhý víkend v řadě a celkově má na kontě přes 18 milionů korun a téměř 109 platících diváků. A pak že benzín smrdí?

2. VLASTNÍCI (Česká republika)
Ondřej Malý, Vojtěch Kotek, Ladislav Trojan, Tereza Ramba | CinemArt
Tržby 4 miliony 663 tisíc korun / návštěvnost 29.544 diváků
Hvězdně obsazená dialogovka z prostředí schůze majitelů bytových jednotek. Zní to poněkud šroubovaně, ale dle statistik to režiséru Jiřímu Havelkovi v rámci jeho celovečerního filmového debutu vyšlo. Vlastníkům patří i tentokrát druhá příčka. Za necelé dva týdny od premiéry mají na kontě přes 14 milionů korun a téměř 95 tisíc diváků. Sympatické.

1. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (USA)
Ledové království II
Tržby 18 milionů 506 tisíc korun / návštěvnost 123.181 diváků
Elsa, Olaf a spol. úspěšně válcují dál tuzemské kinosály. Sice se vzhledem k premiérovému víkendu Ledové království II propadlo téměř o polovinu, ale i tak s přehledem dominuje a náskok před druhými Vlastníky je obrovský. Za necelé dva týdny od premiéry má druhé Ledové království na kontě 59 milionů korun a 390 tisíc platících. Může z toho být celkové prvenství za rok 2019 v rámci českých kin? Horko těžko.
Ženy v běhu
Ženy v běhu | CinemArt
Prozatímní rekordman letošního roku, Ženy v běhu, z žebříčku sice vypadly již v půlce září 2019, ale v té době měly na kontě 194 milionů korun a 1 milion 306 tisíc diváků! Navíc se letos ještě chystá do kin jeden očekávaný blockbuster, Star Wars: Vzestup Skywalkera. Sice bude premiérován až 19. prosince, ale bude zajímavé sledovat, kolik diváků za necelé dva týdny spadající ještě do roku 2019 ukořistí.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.