Skvělý Uprchlík se dočká remaku. A nejen jednoho!

Skvělý Uprchlík se dočká remaku. A nejen jednoho!
Uprchlík (1993) | Warner Bros.
Už tento film byl ovšem remakem stejnojmenného seriálu z 60. let - a v roce 2000 pak dokonce vznikla další seriálová verze, ovšem neúspěšná a dnes už téměř zapomenutá.
Harrison Ford
Uprchlík | Warner Bros.
Nový seriálový Uprchlík se však bude lišit jak zločinem, z nějž je titulní hrdina obviněný (v předchozích verzích šlo o vraždu manželky, zde o odpálení bomby v metru), tak jmény hlavních dvou postav. Křivě obviněný tentokrát ponese jméno Mike Ferro a zahraje si ho Boyd Holbrook (Logan: Wolverine, seriál Narcos). Jeho umanutým policejním pronásledovatelem bude detektiv Clay Bryce - a ztvární ho Kiefer Sutherland alias legendární Jack Bauer z kultovního akčního seriálu 24 hodin. Výkonným producentem a režisérem projektu bude Stephen Hopkins (Predátor 2), který už se Sutherlandem spolupracoval právě na seriálu 24 hodin. O scénář se postará Nick Santora (Rodinna Sopránů). Začít vysílat by se měl seriál někdy během příštího roku.
Tommy Lee Jones
Uprchlík | Warner Bros.
Nyní však bylo oznámeno, že se chystá i filmový remake, který by se měl držet jak původní zápletky, tak charakterů (a s chystaným seriálem nebude mít nic společného). Scénář napíše Brian Tucker (Zlomené město) a na režii studio Warner Bros. aktuálně najalo Alberta Hughese (Alpha). Herecké obsazení ani datum premiéry zatím nejsou známy.