Premiéry v kinech: Návrat filmového Thora, světoznámého Jiřího Trnky a bezstarostných dívek

Premiéry v kinech: Návrat filmového Thora, světoznámého Jiřího Trnky a bezstarostných dívek
Bezstarostná dívka | Film Europe
VÝJIMEČNÍ (režie: Olivier Nakache, Eric Toledano)
Výjimeční
Autoři ceněného snímku Nedotknutelní (2011) se vrací do kin s dalším na city, emoce a vaše bránice působícím filmem, titulem Výjimeční. V hlavní roli se představí Vincent Cassel coby vychovatel lidí s autismem. A dle prvních ohlasů jde o herecký koncert a velmi zdařilou žánrovku, která nevydírá, i když dojme a pobaví.

LAST CHRISTMAS (režie: Paul Feig)
Last Christmas
Hvězda Hry o trůny Emilia Clarke září v romantické vánoční komedii Last Christmas. V té ztvárnila zaměstnankyni obchodu s vánočním zbožím, smolařku, která má problémy s vlastní rodinou i hledáním životního partnera. Změní to setkání s novým, notně "nestandardním" mužem v podání Henryho Goldinga?

JIŘÍ TRNKA: NALEZENÝ PŘÍTEL (režie: Joel Farges, Tereza Brdečková)
Jiří Trnka: Nalezený přítel
Jiří Trnka platí za světoznámého výtvarníka, loutkáře a filmového režiséra. Pojem z historických knih a encyklopedií konečně dostal celovečerní dokument, kde jdou po více či méně známých stopách autora dva režiséři. Jde o poctu, stylovou animátorskou hříčku i kvalitní snímek, který by si Trnka zcela jistě zasloužil už o dost let dříve.

BEZSTAROSTNÁ DÍVKA (režie: Rebecca Zlotowski)
Bezstarostná dívka
Francouzská Riviéra, dvojice mladých dívek, objevování vlastní sexuality a užívání si dosud neobjeveného způsobu života. To slibuje snímek Bezstarostná dívka, který v trudnomyslném podzimu oblaží oči a smysly nejednoho diváka.

S CHUTÍ TOSKÁNSKA (režie: Francesco Falaschi)
S chutí Toskánska
Může jít dohromady Aspergerův syndrom a prvotřídní kulinařina? No ovšem. Nejen o tom pojednává italský snímek S chutí Toskánska, v němž se prvotřídní a problematický šéfkuchař setká s nebývalým talentem, mladíkem s Aspergerovým syndromem. A chce za každou cenu vařit v jedné kuchařské soutěži.

VALHALLA: ŘÍŠE BOHŮ (režie: Fenar Ahmad)
Valhalla: Říše bohů
Máte rádi fantasy? Čtete se zaujetím severské mýty o Thorovi a dalších tamních božstvech? Zajídá se vám Marvel a jeho zpodobnění siláka s mýtickým kladivem? Potom by vás mohl zaujmout právě tento fantasy snímek, za jehož vznikem stojí Skandinávci. V porovnání s Marvelem je tato podoba mýtického severu o poznání drsnější. Navíc se dočkáme jedné výrazné ženské hrdinky. A to se počítá.

BÍLÁ JAKO PADLÝ SNÍH (režie: Anne Fontaine)
Bílá jako padlý sníh
Mládí a dospívání dokáže být krásné i děsivé. Na vlastní kůži se to dozví svůdná Claire, která během svého pobytu na venkově svede hned sedm mužských protějšků. Frankofonní komediální drama Bílá jako padlý sníh je dílem režisérky Anne Fontaine, autorky životopisu Coco Chanel (2009).

Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.
Jak dobře znáte fantasy snímky posledních 10 let?