Trailer: Richard Gere hledá Ježíše Krista v blázinci

Trailer: Richard Gere hledá Ježíše Krista v blázinci
Three Christs | IFC Films
Snímek Three Christs byl inspirován skutečnými událostmi a vypráví příběh Dr. Alana Stonea (Gere), který se v 50. letech rozhodl neléčit schizofrenii za pomoci elektrošoků a podobných jemných dobových praktik a místo toho chtěl zkusit dialog. Pro svůj experiment si vybral dost neobvyklou skupinku - tři muže, kteří všichni věřili, že jsou Ježíš Kristus. Co když stanou tváří v tvář?
Three Christs
Samo o sobě lákavé téma je umocněno silným obsazením. Ony "tři Ježíše" totiž hrají Peter Dinklage, Walton Goggins a Bradley Whitford. To je hodně slušná sestava, která by mohla při společných scénách slušně čarovat. Obavy bych nicméně měl ze jména scenáristy/režiséra, jímž je Jon Avnet. Právě on totiž mimo jiné světu dokázal, že i když se vám v jednom filmu sejdou Robert De Niro a Al Pacino, pořád to může být ukrutná nuda...
Také nebudí příliš důvěry skutečnost, že si drama Three Christs odbylo premiéru na festivalu v Torontu již v roce 2017 a od té doby bylo ticho po pěšině. Nyní film konečně ve Státech vyjde a to na VOD 10. ledna 2020. Velká pecka nás asi nečeká, ale pořád bych tomu dal (kvůli hercům) šanci.
Jon Avnet
Three Christs