Příběh o tom, jak u Disneyho nechtěně zpráskali Toma Hankse

Příběh o tom, jak u Disneyho nechtěně zpráskali Toma Hankse
Tom Hanks | DreamWorks SKG
Pro Disneyho jde o úspěch klíčový, protože v poslední době se jejich "jistotám", pokud šlo o druhá kola, tak úplně nedařilo (Alenka 2 rovnou propadla, Zloba 2 se tak tak zahojila mimo Ameriku). Ledové království II je konečně oním drtivým vítězstvím. 127 milionů dolarů jen z Ameriky a celosvětově 350. Za první víkend! Abyste chápali, o jak velikou věc jde - dosavadním rekordmanem byli Úžasňákovi 2 s 242 miliony. To znamená, že Ledové království II dosavadní laťku posunulo o více jak 100 milionů. Svou roli sehrála Čína, kde padlo 55 mega (což je nepřekvapivě také rekord).
Ledové království II bude mít sice do konce roku slušnou konkurenci, pokud jde o našlapané novinky, přesto by miliarda měla padnout s přehledem.
Koho naopak tahle animovaná vánice nekompromisně smetla? Toma Hankse. Jeho fantasticky hodnocené životopisné drama A Beautiful Day in the Neighborhood, ve kterém ztvárnil populárního dětského moderátora Freda Rogerse, odstartovalo za pouhých 13,2 milionů dolarů až na třetím místě. Jistě, není to téma, které by mělo ambice o debutu trhat rekordy, obvykle si ale Hanks v životopisných flácích umí dojít pro větší startovné. Dobré ohlasy by nicméně z filmu měly udělat trvalku. A i kdyby ne, Sony vyšel na pouhých 25 milionů, takže se celosvětově bez problémů zaplatí.
To naopak nebude platit pro posledního nováčka v TOP10, jímž je na čtyřce policejní drama 21 Bridges. To víceméně potvrzuje, že ať už je Marvel jakkoli úspěšný, hvězdy netvoří. Chadwick Boseman se možná proslavil jako Black Panther, bez latexového kostýmu ale diváky evidentně nezajímá. Pravda, příliš tomu nepomohly průměrné recenze, přesto kdyby v podobném druhu podívané hrál například takový Liam Neeson, nejspíš by dostal z diváků za první víkend víc než 9,2 milionů. Inu, třeba to vyjde Bosemanovi příště.
Ledové království II
pribeh-o-tom-jak-u-disneyho-nechtene-zpraskali-toma-hankse