Klára Melíšková si zahrála tak nesnesitelnou postavu, že iritovala i samotného režiséra

Klára Melíšková si zahrála tak nesnesitelnou postavu, že iritovala i samotného režiséra
Vlastníci | CinemArt
Popište svou postavu paní Roubíčkové.
Paní Roubíčková je paní, která žije sama s kočkami. Zastupuje ve společenství vlastníků bytových jednotek kontrolní úřad. Je to nesnesitelná paní, která s velkým důrazem vyžaduje, aby vše probíhalo podle pravidel, čímž velmi schůzi zdržuje.
A jaký byl hlavní impuls přijmout roli této nesnesitelné paní a zahrát si v tomto filmu?
Skvěle vygradovaná schůze výborně vykreslených rozdílných typů lidí. Také mě přesvědčilo, že autorem a režisérem byl Jiří Havelka, se kterým mám již mnoho zážitků z divadelní spolupráce.
klara-meliskova-si-zahrala-tak-nesnesitelnou-postavu-ze-iritovala-i-samotneho-rezisera
Vlastníci | CinemArt
Vaše postava ve filmu vše pedantsky kontroluje, dohlíží na „správný“ průběh schůze. Režisér Havelka o Vaší roli pochvalně prohlásil: „Klára Melíšková je ve své roli tak dokonale iritující, že už jsem ji ve střižně nemohl vystát a občas ji musel pauznout.“ Co Vy na to?
Jestli tohle Jirka řekl, tak to je velká pochvala. To mě opravdu moc těší.
Natáčení bylo náročné, uskutečnilo se v uzavřeném prostoru jedné místnosti. Někteří herci prozradili, že jste měli taháky s texty. Jak to probíhalo na place?
Natáčení bylo opravdu náročné. Seděli jsme šest dní zavření od rána do večera v zatemnělé místnosti, protože schůze se odehrávala večer. Muselo se natočit devadesát stránek textu, který se doma nedal moc naučit, proto nám Jiří dovolil mít taháky pod stanovami a občas se do nich podívat. A hlavně jsme těch patnáct až dvacet stránek denně jeli pořád dokola, takže tímto způsobem se to vše dalo zvládnout. A také díky obrovskému klidu a laskavosti samotného Jiřího.
Jak Jiří Havelka pracuje s herci?
Jak už jsem říkala, s Jiřím jsem nazkoušela tři inscenace u nás v Dejvickém divadle, známe se od školy. On nikdy nezvýší hlas a přitom má autoritu. Je obrovsky chytrý, tvůrčí a velmi inspirující. A dokonale předehrává.
klara-meliskova-si-zahrala-tak-nesnesitelnou-postavu-ze-iritovala-i-samotneho-rezisera-2
Vlastníci | CinemArt
Pokud byste měla pozvat své fanoušky do kina na Vlastníky, co byste jim vzkázala?
Když se ukázky z filmu prezentovaly kinařům, oni se prý tak smáli, že někdo z produkčního týmu Vlastníků pronesl: „My jim budeme muset doporučit zvýšit hladinu zvuku v sále, aby lidem kvůli smíchu něco neuteklo…” Tak to mám pocit, že je to krásná pozvánka.
Na co se diváci mohou těšit, na čem dalším teď pracujete?
Herecké plány žádné nemám, užívám si volna.
TOP 20 nejkrásnějších hereček?