Premiéry v kinech: Elsa má druhý celovečerák a Havlová byt

Premiéry v kinech: Elsa má druhý celovečerák a Havlová byt
Dagmar Havlová zaujala ve filmu Vlastníci | CinemArt
LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (režie: Chris Buck, Jennifer Lee)
Ledové království II
Před šesti lety zaznamenalo studio Disney nebývalý komerční úspěch (1 miliarda 274 milionů dolarů) s animovanou pohádkou Ledové království (2013). Elsa, sněhulák Olaf a další se stali oblíbenými postavami mnohých dítek a nočními můrami (mnohých) rodičů. Nyní jsou zpátky a spolu s nimi tvůrčí duo, které se postaralo o úspěch jedničky. Oč půjde v rámci příběhu tentokrát? Elsa se v doprovodu Olafa, Kristoffa a Svena vydává na nebezpečnou cestu, aby se dozvěděla, jak přišla ke kouzelné moci.
Film je i tentokrát doprovázen (nebývalým) množstvím hudebních čísel, prvotřídní animací a postavami, které řadě diváků přirostly k srdci. První tuzemské ohlasy Ledového království II najdete zde. Na webu RottenTomatoes je prozatím výsledná známka na 6.89 z 10. Zázrak ani propadák se nekoná. Uvidíme, jak to bude v rámci tržeb.

VLASTNÍCI (režie: Jiří Havelka)
Ondřej Malý, Vojtěch Kotek, Ladislav Trojan, Tereza Ramba | CinemArt
Jiří Havelka je divadelní režisér a příležitostný herec, který do kin uvádí svůj filmový debut, přepracování vlastní divadelní hry pojednávající o starostech majitelů bytových jednotek na pravidelné schůzi. Vlastníci se mohou pochlubit plejádou tuzemských hereckých hvězd hned několika generací (Vojtěch Kotek, Ondřej Malý, Dagmar Havlová a celá řada další), věnují se tématu, které řada z nás velmi dobře zná. Jaké jsou první ohlasy? Pozitivní. Recenzenti dávají prozatím Vlastníkům velmi solidních 68 procent (na škále od 40 do 85 procent).

PRVNÍ ZRÁDCE (režie: Marco Bellocchio)
První zrádce
Mafie ve filmu je vděčným námětem a tématem řady režisérů napříč historií kinematografie. V novince První zrádce se Ital Marco Bellocchio vrací do osmdesátých let, kdy v jeho rodné zemi řádilo několik klanů sicilské mafie. Stát je bezradný. Stane se však do té doby neslýchaná věc, Tommaso Buscetta (opěvovaný herec Pierfrancesco Favino) poruší přísahu a promluví o Cosa Nostře. Následuje pozatýkání stovky mafiánů. A schyluje se k pomstě. Tuzemští recenzenti prozatím dávají velmi solidních 77 procent.

SLITOVÁNÍ (režie: Arnaud Desplechin)
Slitování
Zločin a trest po francouzsku slibuje drama Slitování. Film s dvojicí žen v hlavních rolích pojednává o vraždě staré ženy, dvojici policistů a podezřelých žen. Kdo za zločinem stojí? A jak vše souvisí s neutěšeným prostředím, z něhož zmiňované ženy pocházejí? Odpoví nový snímek ceněného francouzského režiséra Arnaud Desplechina (Tři vzpomínky).

ZÁBAVA, ZÁBAVA (režie: Kinga Debska)
Zábava, zábava
A ještě jeden snímek s ženskými hrdinkami v hlavních rolích. Zábava, zábava je tragikomickým popisem toho, jak s lidským druhem zmítá démon alkohol. Dokazuje to na čtyřicetileté prokurátorce (pije, aby se nezbláznila), chiruržce (kvůli pití přišla téměř o všechno) a studentce (alkohol a bezstarostné pití patří k mládí). V jednu chvíli se však situace všech tří žen vymkne kontrole a ony si sáhnou na dno. Odrazí se od něj?

DEPECHE MODE: SPIRITS IN THE FOREST (režie: Anton Corbijn)
Depeche Mode: SPIRITS in the Forest
Slavná kapela Depeche Mode dnes ve vybraných kinech pod taktovkou režiséra a ceněného fotografa Antona Corbijna v mozaice fanouškovských vyznání a záznamu z Global Spirit Tour (2017/2018). Pro věrné povinnost. A že se u nás těch depešáků už od osmdesátých let minulého století najde.

Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.