Steven Seagal navštíví Evropu

Steven Seagal navštíví Evropu
Steven Seagal v Kódu smrti (2008) | Millennium Films
Ve Vídni se tento víkend uskuteční již pátý ročník největší fanouškovské akce v Evropě. Jedná se o Vienna Comic Con, který překonává hranice desetitisíce fanoušků ročně. Ani letos tomu určitě nebude jinak. Tento ročník nabízí totiž ještě víc než všechny předchozí. VIECC má opravdu bohatý program a navíc se koná v předvánočním období, kdy ve Vídni začínají vánoční trhy, takže se návštěva rakouské metropole během víkendu 22. - 23. 11. jistě vyplatí.
fanouskovska-udalost-roku-steven-seagal-navstivi-evropu-10
Alex Kingston v Doctor Who (2005) | BBC Wales
Akce nabízí nespočet prodejních stánků, zajímavých workshopů, přednášek, soutěží, ale také herní sál, kde si můžete půjčit konzole a užít si trochu nevšední zábavy. Každý rok se sem navíc sjíždí několik celebrit a hereckých ikon, které na takové akci zkrátka nesmí chybět.
Tento rok ale musí seznam pohladit každou popkulturní dušičku. Fanoušci mají možnost se zde potkat se Stevenem Seagalem, kterého známe z legendárních snímků jako je například Přepadení v Pacifiku (1992) nebo Kód smrti (2008). Dále se ukáže Alex Kingston, britská herečka známá především ze seriálu Doctor Who (2005), a David Bradley, kterého většina fanoušků pozná jako Filche ze sérií filmů o Harry Potterovi. Letošní ročník nevynechá ani hobit Sam neboli Sean Astin a Jack Dylan Grazer, kterého známe například z filmového Shazama! (2019) nebo oblíbeného hororu To(2017 a 2019).
fanouskovska-udalost-roku-steven-seagal-navstivi-evropu-2
fanouskovska-udalost-roku-steven-seagal-navstivi-evropu-8
VIECC navštíví také slavní komiksoví tvůrci, například Mawil, autor komiksů o pistolníkovi jménem Lucky Luke, nebo například Jim Balent, kreslíř slavné Catwoman, kočičí „hrdinky“ z DC. Se všemi těmito celebritami můžou fanoušci prohodit několik slov, nechat si podepsat své oblíbené fotky nebo komiksy a mít tak zážitek na celý život.
Vídeň navštíví i slavní cosplayeři, kteří zde budou mít možnost ukázat své nejnovější kostýmy, prozradit pár zajímavých rad a tipů jak dosáhnout co nejdokonalejších efektů při tvorbě cosplayů. Mezi takové se řadí také přední český cosplayer Ali, který ve Vídni minulý rok obsadil první místo v cosplay soutěži a ukázal tak Evropě, že Češi nejsou žádní amatéři.
fanouskovska-udalost-roku-steven-seagal-navstivi-evropu-9
Ali Cosplay | Chris Kon
Ve Vídni, konkrétně poblíž oblíbeného Prateru, bude zkrátka tento víkend opravdu rušno a o zábavu nebude nouze. Po vzoru tohoto festivalu se bude začátkem února konat akce v Praze, která slibuje stejnou úroveň. Jedná se o Prague Comic Con. No jsme zvědaví. Chystá se tam někdo z vás?
Vaše hvězda nemá tvář! Poznáte film?