TOP kina USA: Ani tři sexy holky nestačí na auta a šíleného klauna

TOP kina USA: Ani tři sexy holky nestačí na auta a šíleného klauna
Charlieho andílci | Columbia TriStar
Nová sestava slibovala sexy, ale přeci jen o něco méně ujetou podívanou. A přestože nejde o úplně zklamání, extra se také nechválí a co je hlavní, diváci na znovuzrozené Charlieho andílky kašlou úplně. Přestože šel snímek do více jak tří tisíc kin a v zádech měl odkaz svých předchůdců, pořád to stačilo jen na debut na třetím místě za 8,6 milionů dolarů. Těžko říct, proč vlastně tak vlažně. Nejspíš ale nepomohlo obsazení, kde chybělo výraznější jméno. Kristen Stewart už dávno nikoho nezajímá, Naomi Scott zatím všichni znají jen jako "tu z Aladina" a třetí andílek, toho už nezná vůbec nikdo. Zkrátka a dobře přišel do kin další kousek, co měl sérii rozjet a místo toho ji ukončil.
Zato sportovní drama Le Mans '66 jelo úplně jiný okruh - recenze má přímo nadšené (divácké i od kritiků) a otevřelo na prvním místě za 31 milionů. Zasloužené vítězství. To jediné, co je na tomhle úspěchu trochu zamrzí, je skutečnost, že něco podobného nezvládli žánrově i kvalitativně spříznění Rivalové. Ti před šesti lety americkými kiny trestuhodně prošuměli. Nadějné drama Dokonalá lež s Helen Mirren a Ianem McKellenem bohužel skončilo s průměrnými recenzemi a debutuje až sedmé s pouhými 5,6 miliony.
Nejvíce každopádně slavil náš oblíbený maniak Joker. Na celosvětových tržbách totiž jako první eRkový film vůbec překonal hranici 1 miliardy dolarů a vzhledem ke svým střízlivým nákladům se navíc stal nejvýnosnějším komiksovým filmem všech dob. Terminátor to naopak stále nedává (233 milionů je po třech týdnech prostě málo), Doktor Spánek diváky natolik rychle omrzel, že se v rámci celkových tržeb možná ani nedoškrábe na stovku a Zlobu spasil svět - má již 458 mega a stále ještě vydělává.
Matt Damon, Christian Bale
Helen Mirren, Ian McKellen
Nejlepší komedie let 2001 - 2010?