Quentin Tarantino promluvil o dalších tvůrčích záměrech

Quentin Tarantino promluvil o dalších tvůrčích záměrech
Quentin Tarantino | Empire
Přestože mnozí Tarantina nenávidí a jeho vypravěčské či morální postoje
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino
zkrátka každému nesedí, nikdo nemůže popřít jeho vliv na soudobou filmovou kulturu a zvláštní postavení mezi vrcholnými filmaři. Své projekty si sám píše a otiskuje do nich svou osobnost i lásku ke kinematografii jako takové, čímž vytváří unikátní filmové světy, které se dají jen těžko s něčím srovnávat. Letos představil Quentin svůj devátý celovečerní snímek Tenkrát v Hollywoodu (počítáme-li oba díly Kill Bill jako jeden samostatný film) a k fanouškům putovaly nelichotivé zprávy, že jde o jeho poslední celovečerní štaci.
Úplná tvůrčí rezignace však nikdy na programu nebyla a Tarantino se měl chystat na dráhu spisovatele, popřípadě měl přemýšlet nad seriálovými verzemi Osmi hrozných a jeho letošního filmového hitu. O své budoucnosti a nedávné aktivitě se ale režisér Pulp Fiction rozpovídal až tuto středu v Londýně. "Normálně dokončím scénář a jde se rovnou do produkce. Když jsem ale dokončil 'Hollywood', nebyl jsem připravený začít. Zčásti to bylo proto, že tou dobou jsem byl opravdu ponořený do psaní... Takže jsem dokončil Tenkrát v Hollywoodu, ten scénář odložil stranou a pak jsem napsal hru. A poté jsem napsal televizní sérii o pěti epizodách. A nyní píšu knihu a doufám, že ji dokončím do tří měsíců. Plán tedy je takový, že do března dokončím knihu, poté, teoreticky, udělám hru a následně TV show a nakonec budu možná přemýšlet, co bych mohl udělat ohledně desátého filmu."
Samuel L. Jackson
Osm hrozných
Pokud se bude Tarantino tohoto scénáře držet, mohou mít jeho fanoušci několik důvodů k radosti. Nejvíce vzrušující je bez debat zmínka o možném desátém filmu, který byl poslední dobou spíše zavrhován. Režisér sice zatím netuší, o čem by mohl být, ale i takové pomrknutí je nadějným příslibem. S ostatními projekty by Quentin vstupoval na neprozkoumanou půdu, ale není velký důvod se obávat, že by scénárista a vypravěč jeho formátu zcela nezvládl divadelní hru či román (o televizní sérii nemluvě, neboť kratší dějové úseky by mu měly sedět jako ulité).
Jak by se vám líbilo, kdyby Tarantino všechny zmíněné projekty opravdu realizoval?