Ledové království II: Natočit ho bylo těžší, než všichni čekali

Ledové království II: Natočit ho bylo těžší, než všichni čekali
Ledové království II | Walt Disney Studios
Zazněly už i první tóny z filmu v podobě ústřední písně a je jasné, co bude následující rok znít z rádií i úst našich dětí. O Vánocích ani nemluvě, to ale nechme stranou. Druhý díl je tu a řada lidí se jen ptá, proč to studiu Disney trvalo tak dlouho. Ledové království bylo trefou do černého na úplně všech frontách, takže po druhém dílu se volalo záhy po premiéře.
Inu, není to tak snadné, jak by se mohlo zdát. Pro Ledové království byl vytvořen zcela nový software, jehož největší výzvou byly Elsiny vlasy čítající přes 400 000 vláken! Pokud by si ale někdo myslel, že teď už to půjde snadno, šeredně by se mýlil. Výroba Ledového království II byla prý ještě náročnější než u prvního dílu. Problémem totiž byly samotné postavy. Elsa a spol. byli tak dokonale vykreslení, že tu nebyl žádný prostor pro chybu.
Ledové království II
Ledové království II | Walt Disney Studios
"Když začínáte natáčet od úplného začátku a předlohou jsou pouze kresby, je to tvárnější," vysvětlila režisérka Jennifer Lee. "Když ale vytváříte něco, co už má konkrétní podobu a tvar, musíte se neustále ptát, jestli jste jim věrní, a to je strašně složité. A ještě si k tomu pak přidejte hudbu! Pokračování jsou složitější."
A není to jen vizuální stránka věci, jde i o příběh samotný, všechno musí navazovat na to, co viděli diváci v prvním díle, jakákoliv chyba se neodpouští. Proto se tvůrci rozhodli, že se nebudou snažit o nějaké nové věci a že prostě budou pokračovat v příběhu tak, jak byl nastolen. Jedná se vlastně o druhé dějství jedné hry. Oba filmy mají být ucelený celek; a to i hudebně.
Ledové království II
Ledové království II | Walt Disney Studios
Jediné, co je prý na druhých dílech snazší, je to, když se vrátí původní herecké obsazení, které už ví, co práce obnáší, co se po nich bude chtít a znají své postavy.
Jak moc se jim to všem podařilo, se malí i velcí diváci přesvědčí již 21. listopadu, kdy má Ledové království IIv českých kinech premiéru. Do té doby si pusťte ústřední píseňInto the Unknownv podání skupiny Panic! at the Disco a zkuste hádat, jak bude znít v podání Idiny Menzel. :-)
Nejlepší komedie let 2001 - 2010?