Iron Man se měl původně rozloučit s dcerou

Iron Man se měl původně rozloučit s dcerou
Avengers: Endgame | Marvel Studios
A jednou z nich je i scéna, ve které se Tony Stark loučí se svou dcerou. Diváci v USA si ji již mohli pustit na Disney+, zatímco nám bohužel jen zbývá si o ní psát a sjíždět web, zda někde neuvízla. :-)
Ve zmíněné scéně se Tony po svém lusknutí prsty ocitá v posmrtném životě, kde se setkává s dospělou podobou své dcera Morgan v podání Katherine Langford. Tony je sám a zdá se, že je zmatený, kam všichni zmizeli, proč nemá na ruce Thanosovu rukavici a proč vypadá jako ze škatulky, když si začne uvědomovat, co se stalo, objeví se Morgan. Tony si nejdříve není jistý, na koho se dívá, Morgan mu ale napoví, že si jsou velmi blízcí, rychle mu to dojde. "Hádám, že to vyšlo," odvětí, načež Morgan souhlasí: "Jo, pro mě jo. Žila jsem a vyrostla, ale nevím jak ty."
iron-man-se-mel-puvodne-rozloucit-s-dcerou
Tony a Morgan | YouTube
Starkova tvář odráží řadu emocí, když se dívá na dceru, kterou nikdy neviděl dospívat a začíná pochybovat, zda to všechno stálo za to, zda nebylo špatné rozhodnutí se obětovat. "Bojím se, že jsem udělal chybu," poví Tony nakonec.
"Já vím," přitaká Morgan. "A vím, že pro tebe budě těžké nás nechat jít, ale pokud to měl někdo udělat, abychom my ostatní mohli..." nedokončí větu a pak dodá: "Jsem na tebe hrdá."
Tony neví, co na to říci, zatímco Morgan pokračuje: "Jsem silná jako máma a jsem šťastná. Jsem šťastná, za ten čas, co jsme spolu měli a že jsi tu pro mě byl, dokud jsi mohl."
Tony bojuje s tím, aby našel ta správná slova, nakonec jednoduše odpoví: "Pokud jsi šťastná, jsem šťastný i já." Morgan mu řekne, že ho má ráda, otec jí dá pusu na tvář a odvětí: "I love you 3000."
Velmi dojemné loučení, které by asi dostalo úplně všechny. Režiséři Anthony a Joe Russovi se ale nakonec rozhodli scénu vystřihnout a neždímat divákovi emoce až moc. Navíc měla být scéna koncipována jako jistý epilog ke konci z Infinity War, kde se Gamora ptá svého otce Thanose, zda její oběť stála za to. I Tony si měl díky tomu uvědomit, kolika věcí, se vzdává a jakou skutečnou cenu za svůj čin zaplatil a vyrovnat se s tím, ale nakonec scéna skončila v koši. A důvod byl prostý, pokud máte za sebou tříhodinové finále, chcete udržet tempo až do konce a nerozbřednout. Navíc své rozloučení Tony nahrál do svého vzkazu, takže loučení po loučení už by bylo trapné, vyhrál tedy "pouze" pohřeb.
iron-man-se-mel-puvodne-rozloucit-s-dcerou
Tony a Morgan | YouTube
Nechme se tedy překvapit, kdy Disney+ zamíří i k nám, a kdy si budeme moci tyto lahůdky vychutnat i my.
Poznáte všechny hrdiny Marvelu v jejich méně známých filmových rolích?