Trailer: Ježek Sonic znovu opouští slavnou videohru. Fanoušky už neděsí, ale bude to stačit k úspěchu?

Trailer: Ježek Sonic znovu opouští slavnou videohru. Fanoušky už neděsí, ale bude to stačit k úspěchu?
Ježek Sonic | detail plakátu
Ježek Sonic
Když přišlo filmové studio Paramount Pictures letos na jaře s první upoutávkou na Sonica, vysloužilo si rázné odmítnutí fanoušků. A bylo to zcela po právu. Z roztomilého ježoura se stal mimozemšťan z posilovny s dost divnýma očima, který to měl ke své videoherní předloze zatraceně daleko. Zašlo to až tak daleko, že jeden Sonicův fanoušek sám trailer předělal a vypálil tak studiu rybník. Nyní je tu konečně nová verze oblíbeného superrychlého ježka. Bude to však stačit na úspěch?
Byl jsem u toho, když u nás videoherní konzole v první polovině 90. let startovaly. Superrychlý ježour razící si cestu kdejakou neprostupnou překážkou patřil k favoritům. Modré kulaté cosi v nadpozemské rychlosti za doprovodu digitálních zvuků, ruchů a hudby. Podaří se tvůrcům převést důstojně další "proklatou" videohru na plátna kin? Vidím to tak "pade na pade". Upoutávka ve mně nevzbuzuje vůbec žádnou nostalgii (to už ji spíš obstarává obsazení Jima Carreyho v roli záporáka Robotnika).
4bfea6f4
Ježek Sonic | Paramount Network
Hudba zprvu evokuje videohru a její akustickou estetiku, ale následně přijdou ke slovu punkoví Ramones (návrat do sedmdesátek, ale proč?), zběsilé cestování po planetě Zemi, Pentagon, superúkol a Velká čínská zeď.
Podstatná část současné kinematografie cílí na osmdesátkové, devadesátkové retro a jeho renesanci. Přijde mi to, nebo záměrně míjí cíl, aby k někdejšímu fenoménu přitáhla mladší publikum, pamětníky nechala rozmrzele mrmlat a nabídla spolu s filmem i retro verzi kdysi populární hry? Z Ježka Sonica další Detektiv Pikachu (2019) rozhodně nekouká. Nebo se pletu?
trailer-jezek-sonic-opousti-slavnou-videohru-a-miri-na-platna-kin