Kritici versus diváci aneb Nejlepší válečné filmy všech dob

Kritici versus diváci aneb Nejlepší válečné filmy všech dob
Mariňák | Universal Pictures
Uživatelské žebříčky mají různé podoby a často je diskutabilní, jestli si nějaký film natolik vysoké umístění opravdu zaslouží. V případě žebříčku válečných filmů je ale třeba uznale pokynout, že tohle je opravdu silná a hodně barvitá sestava. Potěší umístění hned tří českých snímků a za nejpřekvapivější bychom označili Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny od Mela Gibsona na šestém místě. Ano, je to skvělý válečný film, ale upřímně bychom v divácké TOP10 z posledních let viděli spíše Dunkerk Christophera Nolana (ten je v rámci vašeho hodnocení nejlepších válečných filmů dokonce až na 28. místě).
Ale dost bylo zdržování a jdeme na celou TOP10 podle českých diváků:
Mel Gibson
Statečné srdce | 20th Century Fox

DIVÁCI:

Kompletní žebříček podle diváků najdete zde.

Žebříček českých diváků a kritiků se tentokrát poměrně znatelně rozchází, je ale třeba říct, že je to dáno hlavně tím, že recenze se na českém internetu začaly ve velké míře objevovat teprve nějakých 15/20 let zpátky. Tudíž i když by nejspíš kritici taktéž vysoko zařadili některé diváky milované kousky, recenze na dané filmy zkrátka neexistují. Žebříček níže je z toho důvodu spíše výběrem toho nej od roku 2000. To ale nic nemění na tom, že jde o sestavu titulů, které by si žádný milovník válečné tématiky neměl nechat ujít (i když... za tu Troju na desátém místě by si měli kritici sypat popel na hlavu).
Hanebný pancharti
Hanebný pancharti | The Weinstein Company

KRITICI:

Kompletní žebříček podle kritiků najdete zde.

Tak co na tenhle výběr toho "nej" říkáte? Našli jste alespoň v jedné TOP desítce své milované válečné kousky, nebo vám tu některý citelně chybí?
Vaše hvězda nemá tvář! Poznáte je?