Žáby bez jazyka: Nový český film bude mít premiéru na jednom z nejvýznamnějších festivalů na světě

Žáby bez jazyka: Nový český film bude mít premiéru na jednom z nejvýznamnějších festivalů na světě
Žáby bez jazyka | CinemArt
Autorský film Žáby bez jazyka scenáristky a režisérky Miry Fornay vznikl v produkci Cineart TV Pragueproducenta Viktora Schwarcze, koproducentem je slovenský Mirafox, Česká televize, Rozhlas a televízia Slovenska, projekt podpořily Státní fond kinematografie ČR, Auduovizuálny fond SR, Fond EU Media development a Fond EURIMAGES.
Česká premiéra filmu se uskuteční v dubnu 2020. V hlavních rolích filmu o nebezpečných vztahových hrách v rámci rodiny se představíJaroslav Plesl, Regina Rázlová, Petra Fornayová a Jazmína Cigánková.
zaby-bez-jazyka-novy-cesky-film-bude-mit-premieru-na-jednom-z-nejvyznamnejsich-festivalu-na-svete-1
Žáby bez jazyka | CinemArt
Rodinný příběh jednoho dne Jaroslava K. (Plesl) a jeho nejbližší rodiny. Jaroslav K. bojuje o svoje děti, a aby je získal od své ženy Blanky (Cigánková), musí se vyrovnat nejen se svou dominantní matkou Dorotou (Rázlová), ale hlavně se musí poprat se svými nejtemnějšími stránkami a démony. Na jeho metaforické cestě, která je strukturovaná jako počítačová hra, bude muset obětovat víc než by kdokoliv z diváků předpokládal.
Režisérka a scenáristka Mira Fornay se narodila v Bratislavě roku 1977. Absolvovala pražskou FAMU a londýnskou NFTS. Debutovala celovečerními Lištičkami (2009), které byly uvedeny na festivalu v Benátkách. Můj pes Killer z roku 2013 vyhrál hlavní soutěž na festivalu v Rotterdamu a byl uváděn na více než osmdesáti zahraničních festivalech.
zaby-bez-jazyka-novy-cesky-film-bude-mit-premieru-na-jednom-z-nejvyznamnejsich-festivalu-na-svete-3
Žáby bez jazyka | CinemArt