Zaklínač: Jaké knižní momenty můžeme očekávat v první sérii?

Zaklínač: Jaké knižní momenty můžeme očekávat v první sérii?
Zaklínač | Netflix
Seriál o Geraltovi z Rivie, nájemném zabijákovi příšer, kterého ztvární obrovitánský Henry Cavill, je založený na knižních předlohách od polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Pojďme si podle dostupných informací říct, jaké momenty nás z knižních předloh čekají.

Kniha Poslední přání

Striga (Povídka „Zaklínač“)
zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii-1
Zaklínač | Netflix
Podle traileru je zjevné, že se dočkáme té nejstarší a nejikoničtější povídky, ve které se Geralt musí vypořádat s hrozivou wyzimskou strigou. Je možné, že tím seriál bude začínat? Bylo by to nejlogičtější, jedná se o slušnou expozici Geralta jako postavy i jeho zaklínačských schopností.
Menší zlo
zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii
Zaklínač | Netflix
Dle mého názoru jedna z nejlepších povídek, díky které si Geralt vysloužil přízvisko Řezník z Blavikenu. Důkaz, že se v první sérii určitých momentů z povídky dočkáme, dlí v samotném castingu – víme totiž, že role čaroděje Stregobora a divoké Renfri, které patří mezi dominantní postavy povídky, byly obsazeny.
Otázka ceny
zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii-2
Zaklínač | Netflix
Asi nejdůležitější povídku první knihy alespoň částečně zfilmovanou určitě uvidíme, několik povědomých scén lze nalézt v samotném traileru, nemluvě o postavách jako královna Calanthé a druid Myšilov, které se v seriálu určitě objeví. A je to také přeci jenom dost zásadní povídka pro naši malou Cirillu.
Konec Světa
zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii-1
Zaklínač | Netflix
Že se dočkáme prvků z povídky, ve které se poprvé objeví Scoia´tael, nelidští bojovníci za svobodu elfů a trpaslíků, dosvědčuje potvrzené obsazení postav elfského vůdce Filavandrela nebo elfky Toruviel. Jak však tuto povídku zahrnou do hlavního příběhu, to se budeme muset nechat překvapit.
Poslední přání
zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii-2
Zaklínač | Netflix
Povídka, ve které se Geralt poprvé setká se svou láskou, čarodějkou Yennefer. Jakým způsobem tuto poslední povídku první knihy tvůrci pojmou je otázkou, seriál totiž bude sledovat kroky Yennefer ještě před tím, než potká samotného Geralta. Dočkáme se tedy boje s džinem?

Kniha Meč Osudu

Střípek ledu
zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii-3
Zaklínač | Netflix
Střípek ledu je pro seriál zásadní, protože se v něm objeví čaroděj Istredd, kterého jsme mohli vidět i v samotném traileru. Stejně jako Geralt, Istredd plane k čarodějce Yennefer velkou touhou, což samozřejmě bude pro bělovlasého zaklínače představovat problém. Co všechno z povídky asi v seriálu uvidíme?
Meč osudu
zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii-4
Zaklínač | Netflix
Zásadní povídky, ve které se Geralt poprvé setká s malou Ciri, se v seriálu dost pravděpodobně dočkáme, v traileru je pasáž, která silně připomíná les Brokilon a jeho nebezpečné dryády. Zda onu povídku spojí i s tou nadcházející (Něco více), která úzce souvisí se začátkem třetí knihy, kde Nilfgaardská říše zaútočí na Cintru, je otázkou. Nilfgaardu se ale rozhodně dočkáme. A to možná i bitvy o Soddenský Pahorek, která byla v knihách pouze zmíněna. Kdo by nechtěl vidět jak dvacet dva mágů chrlí ničivou magii na stovky Černých...

Kniha Krev elfů

zaklinac-jake-knizni-momenty-muzeme-ocekavat-v-prvni-serii
Zaklínač | Netflix
Je už jasné, že první série se nebude zaměřovat pouze na události z povídek, ale vezme si něco i ze samotné ságy. V první sérii se totiž už dočkáme postav jako Triss Ranuncul, Vilgefortz, Cahir nebo Tissaia de Vries, což jsou všechno charaktery, které se objeví až v knize Krev elfů, prvním díle ságy o Zaklínači a Ciri. Nemluvě o čarodějce Fringille Vigo, která se jinak v sáze objeví až mnohem později.
Co myslíte, že v první sérii Zaklínače uvidíme?