Recenze: Zombieland: Rána jistoty - legrace s nemrtvými je po dekádě zpět

Recenze: Zombieland: Rána jistoty - legrace s nemrtvými je po dekádě zpět
Zombieland: Rána jistoty | Columbia TriStar
Abigail Breslin, Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg
Zombieland: Rána jistoty | Clumbia Pictures
Zápletka se točí kolem toho, že Breslinová se trhne, uteče s hipísákem do Memphisu (za Elvisem) a pak do hipísácké komunity, a zbývající tři se ji vydávají hledat / zachránit před hipísáky. Kromě toho se Stoneová na chvíli rozejde s Eisenbergem, který si okamžitě nabalí náhodně se objevivší "barbínu" (Zoey Deutchová), která je nadržená, hezká, ale hrozně blbá.
Ale o zápletku moc nejde. Jde o ni ještě méně než v prvním filmu. A bohužel, téměř o všech aspektech Zombielandu platí, že jsou horší než než v prvním filmu. Scénář má ještě méně smyslu a zápletka je ještě chatrnější. Je to jen sekvence více či méně vtipných scének, v nichž vystupuje málo postav a občas nějaké ta zombie.

Trailer:

Zombieland: Rána jistoty: trailer | Sony
Zombíci jsou tentokrát především humorní a téměř nikdy z nich nejde strach (což se jedničce chvílemi povedlo). Na dvojce není vůbec nic hororového - pokud za "horor" nepokládáte hektolitry černé krve a groteskové trhání hlav / končetin. A všechno působí jaksi laciněji a digitálněji - "videoherněji".
Abigail Breslin, Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg
Zombieland: Rána jistoty | Clumbia Pictures
Nejhorší změna k horšímu spočívá v tom, že hlavní postavy nyní nemají ani tu minimální hloubku, kterou měly v prvním filmu. Ve dvojce několikrát dojde k tomu, že se někdo zachová úplně jinak, než by se od jeho postavy očekávalo, ale nikdo (ani on) se nad tím nepozastaví - protože to chování bylo nutné k tomu, aby se mohl odehrát plánovaný scenáristický vtípek.
Takhle napsané to možná vypadá jako naprosto zdrcující kritika, ale nemyslím to tak. Druhý Zombieland obsahuje dost vtipů, u kterých se zasmějete. Ale nevypadá jako celovečerní film, nýbrž jako sestřih čtyř-pěti náhodných dílů nějakého dost vtipného zombie seriálu.
Hodnocení: 60%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE
P.S: Neodcházejte z kina hned při začátku závěrečných titulků.