TOP kina ČR: "Zlá" Angelina Jolie je stále přitažlivá

TOP kina ČR: "Zlá" Angelina Jolie je stále přitažlivá
Zloba: Královna všeho zlého | CinemArt
5. ROMÁN PRO POKROČILÉ (země vzniku: Česká republika)
Román pro pokročilé
Tržby 1 milion 280 tisíc korun / návštěvnost 7.900 diváků
Na pátém místě se nic nemění. Vztahová komedie s Markem Vašutem v hlavní roli se drží již pátý víkend mezi nejnavštěvovanějšími tituly. Druhý celovečerák Zity Marinovové má prozatím na kontě přes 135 tisíc diváků a téměř 21 milionů korun. Novináři však snímek poslali takzvaně do věčných lovišť.

4. BLÍŽENEC (USA)
Blíženec
Tržby 1 milion 280 tisíc korun / návštěvnost 7.652 diváků
Will Smith proti Willu Smithovi na čtvrté příčce. Nový projekt oscarového Anga Leeho nedopadl vůbec dobře. Novináři jsou z akční sci-fi rozpačití, snímek ale ve výsledku nezachránil ani zájem diváků. Film s rozpočtem 138 milionů dolarů a digitálně omlazeným Smithem celosvětově utržil pouhých 118 mega.

3. OVEČKA SHAUN VE FILMU: FARMAGEDDON (VB, Francie, USA)
Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon
Tržby 1 milion 288 tisíc korun / návštěvnost 8.780 diváků
Oblíbená ovečka Shaun a její nejnovější celovečerák se již třetí víkend drží mezi nejnavštěvovanějšími tituly. Pomohla sci-fi tématika, díky níž si snímek studia Aardman užijí vedle dětí i dospělí diváci. Za necelé tři týdny od premiéry to však není žádný komerční zázrak: na film přišlo celkem 56 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 8 milionů korun.

2. JOKER (USA, Kanada)
Joker
Tržby 10 milionů 848 tisíc korun / návštěvnost 65.136 diváků
Joaquin Phoenix v roli Jokera těsně pod vrcholem žebříčku. Bezkonkurenčně nejnavštěvovanější titul tohoto tuzemského podzimu má prozatím na kontě 321 tisíc diváků a 53 milionů korun. Celosvětové tržby při rozpočtu 55 milionů dolarů činí 737 mega. Miliardu s největší pravděpodobností nepokoří, ale pro studio DC a distributora Warner Bros. jde o obrovský úspěch a vzpruhu do budoucna.

1. ZLOBA: KRÁLOVNA VŠEHO ZLÉHO (USA, VB)
Zloba: Královna všeho zlého: trailer | Disney
Tržby 11 milionů 247 tisíc korun / návštěvnost 72.516 diváků
Na vrcholu skončila Zloba v podání Angeliny Jolie v druhém filmovém dobrodružství. Nad Jokerem sice neměla výrazně navrch, ale v rámci fantasy-pohádkového žánru přilákala o premiérovém víkendu nejvíce diváků. Recenzenti se nicméně shodují, že kvalitou na první film nemá. A Disney jen ždíme ze značkové látky, co se dá.
Ladislav Mrkvička, Jiří Schmitzer
Staříci | CinemArt
Největší zklamání víkendu? Jednoznačně umístění v premiéře uváděných Staříků. Inteligentní dramatickou road movie s Jiřím Schmitzerem a Ladislavem Mrkvičkou provází již od červencového uvedení na festivalu v Karlových Varech velmi dobrá pověst. Recenzenti snímek, v němž se dvojice mužů hodlá pomstít komunistického prokurátorovi, též solidně vychválili. Navíc nejde o žádné úporné drama plné politikaření a antikomunismu. Staříci nakonec obsadili až 11. příčku za 2.818 diváků a 401 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
TOP 20 nejkrásnějších hereček?