Pokračování Na hraně zítřka se hýbe kupředu

Pokračování Na hraně zítřka se hýbe kupředu
Na hraně zítřka (2014) | Warner Bros.
Režisér Na hraně zítřka Doug Liman potvrdil, že scénář k prvnímu pokračování je konečně hotový, a rovněž naznačil, kdy by mohlo natáčení odstartovat. Vše bude záviset především na tom, kdy si hlavní herecká hvězda Tom Cruise vyčlení na projekt volné místo v kalendáři. A to se nepřihodí zrovna přes noc - Cruise by se měl v příštích měsících věnovat propagaci pokračování Top Gunu a následně pak natáčení sedmého a osmého dílu Mission: Impossible, které mají pod vedením Christophera McQuarriea vznikat souběžně a jejichž premiéry jsou předběžně ohlášeny na 23. června 2021 a na 5. srpna 2022.
A právě po zkompletování dalších dvou misí Ethana Hunta by měl přijít čas pro završení zamotaného příběhu Cage a Rity, kteří absolvovali vyčerpávající umírací show v boji s mimozemskou invazí. Vrátit by se měl nejen Cruise, ale také Emily Blunt a režisér Liman, který by rád začal s natáčením poté, co budou mít McQuirre s Cruisem hotovo. "Doufám v to. Pokud to máme udělat, tohle bude pravý čas."
Na hraně zítřka
Na hraně zítřka
Projekt zatím provázela opakovaná zdržení, způsobená jednak neustálým přepisováním scénáře, jednak nabitým rozvrhem herců i hlavních tvůrců. Film původně psal scénárista jedničky McQuarrie, jenž si ale s Cruisem odskočil ke dvěma dílům Mission: Impossible a scénář měl mít hotový až v říjnu 2017. Tehdy ale měli všichni plné ruce práce s jinými projekty a o půl roku později vyšlo najevo, že Liman pracuje na zcela novém příběhu. Letos v březnu se na palubě ocitl další scénárista Matthew Robinson, jenž má na svědomí například letošní Doru a ztracené město. S jeho vizí jsou nyní zřejmě všichni spokojeni, ale natáčení jen tak nezačne a je otázkou, jestli nepřijdou další autoři s dalšími změnami - první Na hraně zítřka ostatně zabodovalo také díky neokoukanosti svého konceptu, což už bude mít pokračování s názvem Live Die Repeat and Repeat podstatně složitější. Doufejme, že tvůrci konečně našli způsob, jak vyprávění v časové smyčce znovu ozvláštnit a že nás za těch pár let v kinech nečeká nezvratný průšvih.
Znáte dobře filmové hrdin(k)y?