Robert Downey Jr. Oscara nechce!

Robert Downey Jr. Oscara nechce!
Robert Downey Jr. jako Iron Man | Marvel Studios
Endgame sklidil ohromný úspěch a dosáhl na nejvyšší příčku v historii návštěvnosti kin a podařilo se mu po dlouhých letech sesadit z trůnu dosud vládnoucího Avatara. Není tedy divu, že se nyní v Marvelu chystají na předávání Oscarů. Avengers: Endgame má totiž hned několik želízek v ohni. Avengers by totiž mohli dosáhnout na slavnou zlatou sošku v celé řádce kategorií jako jsou nejlepší režie, nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší masky, nejlepší hudba, nejlepší triky, nejlepší kostýmy a samozřejmě i nejlepší film roku. Jakých nominací se ale nakonec Endgame dočká se uvidí, až Akademie vydá oficiální seznam všech nominací na Oscary.
Robert Downey jr.
Robert Downey Jr. | če
Nominace na herecké výkony v něm ale každopádně nehledejte. Proč? Vypadá to, že za tím stojí společné rozhodnutí studia i samotných herců. Sám Robert Downey Jr. totiž přiznal, že nominaci na Oscara za hlavní roli odmítl.
Don Cheadle, Robert Downey jr.
Iron Man | Marvel Studios
"Na téma nominace jsem řekl jasné ne," uvedl Downey Jr. s tím, že je normální chlap a ne někdo, kdo může sbírat nominace na ceny Akademie. A možná za tím je i fakt, že co se týče Avengers, jedná se o týmový film a týmovou práci, vybrat jednoho by byl políček všem ostatním. Možná se k tomu všichni postavili stejně a já s tím souhlasím. Sice Iron Mana miluji a Downeyho také, ale Oscary by měly získávat skutečně výjimečné herecké výkony. Ačkoli je Tony Stark úžasný, to nejlepší na filmovém plátně v rámci celého akademického roku určitě nepředvedl. A navíc, pokud Avengers získají Oscara za nejlepší film nebo by si pro něj dokonce došel Downey Jr. za hlavní roli, pak by dostal režisér Martin Scorsese asi teprve infarkt! Viz. naše články na dané téma zde a zde.
Předávání Oscarů proběhne 9. února 2020.
Jen pro znalce marvelovek! Máte na to?