Představitele Jokera před lety zachránil slavný režisér

Představitele Jokera před lety zachránil slavný režisér
Joaquin Phoenix | CinemaBlend
Joaquin Phoenix, tehdy čerstvý držitel nominace na Oscara za nejlepší herecký výkon ve filmu Walk The Line, nezvládl v únoru 2006 řízení svého vozidla v Los Angeles poblíž Sunset Boulevard. Vůz se převrátil na střechu a herec zůstal v šoku uvnitř, když kdosi zaklepal na okno. "Ozval se ten německý hlas říkajíc 'Jen v klidu'," vzpomínal Phoenix na okamžik, kdy spatřil obličej německého režiséra Wernera Herzoga. "Na jeho hlasu je něco tak uklidňujícího a nádherného. Okamžitě jsem se cítil v pohodě a zachráněn."
Sám režisér však kolem svého činu žádné cavyky nedělal. "Vylezl jsem z auta
Werner Herzog
Werner Herzog
a děkoval jsem, ale on byl pryč," upřesňoval představitel Jokera. Až velmi opožděně se k celé situaci vyjadřoval také Herzog, který náhodou bydlel poblíž místa nehody a celý incident viděl. "V autě byl jeden muž, vzhůru nohama, v rukou zapalovač, v obličeji celý pobledlý. Řekl jsem mu - poznal jsem ho, byl to Joaquin - řekl jsem mu, 'Chlape, uklidni se.' Odvětil, 'Jsem v klidu'. A já povídal, 'Můžeš mi podat tvůj zapalovač?' A on mi ho nechtěl dát, tak jsem ho musel rozptýlit a chňapnout po něm, protože všude odkapával benzín."
Jestli si dezorientovaný Phoenix skutečně pohrával po nehodě se zapalovačem, dá se opravdu s trochou nadhledu mluvit o záchraně života. Každopádně jde o nepříliš známý incident, který rozhodně vrhá na slavného režiséra pozitivní světlo. Pomoc má být sice automatická, ale rychlý a pohotový zásah se přesto musí ocenit.
Jste opravdu nadšení fanoušci Jokera?