Samuel L. Jackson reaguje na Scorseseho kritiku Marvelu

Samuel L. Jackson reaguje na Scorseseho kritiku Marvelu
Samuel L. Jackson | Marvel Studios
"Je to jako říct, že Bugs Bunny není vtipný," nechal se slyšet Samuel a z jeho prohlášení je patrné, že se nenechal vykolejit. "Filmy jsou filmy. Jeho filmy se také někomu nelíbí... Každý má svůj názor, takže je to v pořádku. Nikdo kvůli tomu ale nepřestane natáčet filmy."
Samuel L. Jackson, Jon Favreau
Samuel L. Jackson | Marvel Studios
A přesně s tím se asi ztotožňuje většina lidí. Martin Scorsese vyjádřil svůj názor, pravda trošku neomaleně, ale to je jeho věc. Jeho zásluhy v oblasti kinematografie mu nelze upřít, je to Pan režisér, ale pravdou je, že Marvelu se podařilo to, o čem všichni do té doby jen snili. Studia si stále stěžovala, že návštěvnost kin klesá a že filmový průmysl je ztrátový, zisky že už nejsou takové, aby filmaři dostávali odpovídající platy. A ejhle přijde Marvel a kina jsou natřískaná. Protože za tyhle filmy byli fanoušci z celého světa ochotní zaplatit a do kina se vydat, takový film prostě musíte vidět v kině.
Režisérská legenda nepovažuje Marvel za kinematografii
Filmy6. 10. 2019
Režisérská legenda nepovažuje Marvel za kinematografii
Jistě, není to žádný intelektuální materiál, ale baví, skvěle se na něj kouká a myšlenek k zamyšlení je tam také poměrně dost. Lidé totiž občas zapomínají, že někdy je fajn prostě jen vypnout, zapomenout na realitu a jít se bavit. Proč se občas nepodívat do světa, kde dobro má navrch a hrdinové mají poměrně jasně nastavené morální hodnoty? V naší společnosti nám to chybí, bolestivě si to uvědomujeme každý den, dětem čteme pohádky, abychom je poučili, dali jim nějaké hodnoty a řekli, že to bude dobré, ale dospělí to občas potřebují také.
Navíc nikdy se Marvelu nedalo upřít to, co je z filmů studia neskutečně cítit - láska a respekt vůči milovaným komiksovým hrdinům, poctivá práce, dobrá nálada a zatraceně dobře promyšlené schéma.