Nová fotka potvrzuje, že práce na pokračování Avataru jsou stále v plném proudu

Nová fotka potvrzuje, že práce na pokračování Avataru jsou stále v plném proudu
Avatar | Wallpapers Designs
Fotka byla zveřejněna na oficiálním twitterovém účtu Avatara a pořídil ji producent Jon Landau. Můžeme na ní vidět samotného Camerona, kterak s 3D kamerou pořizuje nové záběry v kulisách zatopených vodou a ohraničených digitálními plameny. "Stroje na vlny, plápolající oheň a Jim Cameron třímající 3D kameru - prostě další den na placu pokračování Avatara!", stojí u příspěvku.
Avatar: The Way of Water
Avatar: The Way of Water | ComingSoon
Původní Avatar znamenal před deseti lety revoluci v tenkrát ještě zřídka využívané 3D technologii a až do letoška držel pozici nejvýdělečnějšího snímku historie, když si došel pro závratných 2,789 miliardy dolarů. Tuto pozici mu ale nedávno vyfoukli Avengers: Endgame, kteří přepočítají 2.796 miliardy, a už se začíná spekulovat o tom, jestli dlouho odkládaný Avatar 2, v současnosti naplánovaný na prosinec 2021, může v tržbách Iron Mana a spol. znovu porazit.
A otázkou stále zůstává, jestli se datum premiéry ještě v budoucnu neposune, jelikož vizionářský Cameron by měl natáčet naráz rovnou čtyři celovečerní pokračování. Stejně tak není jasné, v jakém filmu se nakonec ocitne scéna, do jejíhož zákulisí vidíme na přiložené fotografii. Objevily se však zvěsti, že druhý díl má výrazně prozkoumávat oceány Pandory, čemuž napovídá i jeho prozatímní podtitul The Way of Water - natáčení v zatopených kulisách ve stylu Titanicu by tedy mohlo napovídat, že jde právě o Avatara 2. Nezbývá však než čekat a opět důvěřovat Železnému Jimovi, že zdlouhavé přípravy a natáčení se znovu odrazí v revoluční a pokrokové výsledné podobě.
Premiéra druhého Avatara je zatím stanovena na 16. prosince 2021 a herecké obsazení má čítat jednak navrátilce Sama Worthingtona, Zoe Saldanu, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisiho a Stephena Langa, jednak posily v podobě Kate Winslet, Vina Diesela, Jemaine Clementa a Davida Thewlise.
Jste opravdu nadšení fanoušci Jokera?