Šílená představa i pro současný svět: Sauron jako husitský válečník?

Šílená představa i pro současný svět: Sauron jako husitský válečník?
Belfik_cosplay aka Sauron | Milos Mlady Photography
Kupodivu nebylo jeho snem ovládnout Středozem, i když to k tomu možná nemělo daleko. Ve skutečnosti se chtěl stát husitským bojovníkem, rytířem ze středověku z prostředí českých zemí. Tehdy však neměl prostředky k získání drahého kovu ani tisíce skřetích poddaných, a tak si při tvorbě brnění musel vystačit s kartonem a trochou lepidla.
sauron-aka-husitsky-valecnik-silena-predstava-i-na-dnesni-svet-3
Belfik_cosplay aka Sauron | Milos Mlady Photography
Cosplayi se Belfik_cosplay věnuje aktivně už čtyři roky a nejen přítelkyně mu je velkou inspirací a oporou. Prozradil nám, že při něm stojí celá rodina, a tak mu ze srdce gratulujeme. Co si budeme vykládat, jestliže nás v tom, co máme rádi, podporují naši nejbližší, tak se všechno mnohem snáz dělá. Belfik se také zmínil o cosplay komunitě a o jejím vlivu na samotného cosplayera. Jak může jeden hloupý komentář znehodnotit tvrdou práci a tím pošpinit nejen cosplayera, ale i jeho okolí. Podle něj je důležité umět rozpoznat pádné argumenty od těch, které se jen tváří důležitě. To platí hlavně v případech, kdy se jedná o zprávy na internetu, kdy nevíte, kdo se skrývá na druhé straně monitoru.
Zmínili jsme podporu od jeho rodinných příslušníků. Někdy to s nimi ale nemá jednoduché. Jeho přítelkyně se mu nebojí mluvit do výběru kostýmů a do očí mu říct, jestli se do toho má pustit, nebo ten nápad raději rychle zamést pod koberec. Otázkou je, jestli ji Belfik vždy poslechne?
sauron-aka-husitsky-valecnik-silena-predstava-i-na-dnesni-svet-1
Belfik_cosplay aka Legolas | Photo Kay
Každý na cosplayi něco milujeme a něco méně. Belfik nemá nic proti nejrůznějším šílenostem, které tento koníček nabízí. Již jsme zmiňovali pojem „crossplay“, ke kterému se vyjádřil velmi otevřeně. Takzvané crossplayery a crossplayerky obdivuje, ale sám se na výrobu kostýmu charakteru opačného pohlaví dvakrát necítí. No jo, Sauron je Sauron.
Fenomén "crossplay" aneb Když se dívky převlékají za chlapce a chlapci za dívky
Téma9. 10. 2018
Fenomén "crossplay" aneb Když se dívky převlékají za chlapce a chlapci za dívky
Pán prstenů je podle něj nesmrtelný fandom, kterého v cosplayi čeká ještě velká budoucnost. Sám prý nehodlá zůstat jen u výše zmiňovaného krále z Mordoru. Má na svém kontě už elfího prince Legolase a rozhodně tím u výběru charakterů z tohoto fantastického díla nekončí. Belfik celkově preferuje fantasy žánr, protože na něm zbožňuje jeho ucelenost, tajemnost a je nadšenec do magických bytostí a nejrůznějších soubojů. Není se tedy čemu divit, že si osahal také známou hru World of Warcraft, kde si vyhlídl další oběť své cosplay tvorby a pomalu se do ní pustil.
sauron-aka-husitsky-valecnik-silena-predstava-i-na-dnesni-svet-2
Arthas z World of Warcraft | Blizzard Entertainment
Někdo cosplay bere jako marketing. Belfik ale tímto pohledem na cosplay zrovna dvakrát neholduje. Podle něj se jedná především o zábavu a jistou formu výzvy. Kouká na cosplay jako na jistý útěk od každodenního života a zbožňuje, když může být na chvíli v cizí kůži. Aby dosáhl stoprocentního výsledku nebojí se studovat charakter velmi zblízka. Nedívá se jen na jeho vzhled, ale také na povahu. Umět se vcítit do charakteru je podle něj na cosplayi jedna ze základních věcí, která by se neměla opomenout.
Cosplaye se nebojí a jde do něj naplno. Jeho peněženka prý občas dlouhé noci pláče, ale výsledek za to stojí. Nezdráhá se do kostýmu investovat, aby dosáhl co nejpřesnější nápodoby a jeho nadšení do tohoto koníčku se vyplácí. No podívejte se sami.
sauron-aka-husitsky-valecnik-silena-predstava-i-na-dnesni-svet-8
| Belfik_cosplay\n
Těm, kteří by se cosplayi chtěli věnovat, Belfik doporučuje začít s něčím jednodušším. Mluví z vlastní zkušenosti a je to podle něj nejlepší způsob, jak si cosplay osahat a přitom se nezbláznit. Zároveň tedy doporučuje připravit si pevné nervy a jestliže bude začátečník chtít dosáhnout co nejpřesnějšího výsledku, tak se nebát do svého kostýmu zainvestovat.