Tatiana Pauhofová: Šmrncovní velkoměstská dračice?

Tatiana Pauhofová: Šmrncovní velkoměstská dračice?
Poslední aristokratka - Tatiana Pauhofová | Falcon
„Já vlastně obhospodařuji krásný a prostorný newyorský byt, o který se starám během nepřítomnosti jeho majitelů, kteří odjeli do Čech přebrat svůj zámek,“ říká o své postavě kadeřnice Jess Tatiana Pauhofová. Ta si tak natáčení Poslední aristokratky díky postavě Američanky užila ve speciálně vystavěném loftovém bytě působícím jako u centra New Yorku.
Táňa Pauhofová nejenom, že je skvělou herečkou, ale navíc jí všechny kostýmy, které jsme na ní vyzkoušeli, tak slušely, že jsem rozhodl, že se bude převlékat speciálně do každé scény, a nakonec jsem neodolal a nechal jsem ji hrát její postavu jako šmrncovní velkoměstskou dračici,“ říká režisér Jiří Vejdělek. „Ve vysokých kozačkách jí to tak seklo, že jeden z herců byl ochotný vzdát se půlky honoráře, když mu připíšu s Táňou líbací scénu. Co vám mám povídat, napsal jsem mu ji.
Film Poslední aristokratka, který diváci v kinech prvně uvidí 24. října, se odehrává v 90. letech minulého století. Přestože se střihy z devadesátých let vrací do módy, sehnat třicet let staré kousky oblečení nebylo pro tvůrce úplně snadné. V místech natáčení tak filmaři vykupovali od místních obyvatel zachovalé kousky a v Praze, Brně a Bratislavě prošmejdili všemožné bazary, aby získali oblečení jak na představitele českých turistů navštěvující zámek Kostka, tak především vzácné americké kousky pro rodinu Kostkových z New Yorku. „Kostýmní výtvarnice Katarina Hollá se svými kostymérkami prohrabaly všechny naše skříně, takže i já jsem nakonec do filmu přispěl pěknými vysloužilými kalhotami,“ směje se Jiří Vejdělek.
herecka-tatiana-pauhofova-jako-dracice-z-new-yorku
Poslední aristokratka