TOP kina ČR: Jeden z nejhůře hodnocených českých filmů vyškolil Johna Ramba!

TOP kina ČR: Jeden z nejhůře hodnocených českých filmů vyškolil Johna Ramba!
Román pro pokročilé | Bohemia Motion Pictures
5. TO KAPITOLA 2 (země vzniku: USA)
To Kapitola 2
Tržby 2 miliony 77 tisíc korun / návštěvnost 12.404 diváků
Hororový klaun Pennywise a klub Smolařů tentokrát na pátém místě žebříčku. Druhá závěrečná část snímku inspirovaného knihou Stephena Kinga se v českých kinech promítá třetí víkend. Za tu dobu má na kontě téměř 130 tisíc diváků a 21 milionů korun v rámci tržeb.

4. PŘES PRSTY (Česká republika)
Přes prsty
Tržby 3 miliony 27 tisíc korun / návštěvnost 18.417 diváků
Z prvního místa se na čtvrté propadla komedie Petra Kolečka. Její kralování trvalo tři víkendy a celkově má na kontě přes 273 tisíc diváků a 42 milionů korun. Nebýt nově nasazené tuzemské komedie, zřejmě by se i tentokrát umístila o poznání výš.

3. RAMBO: POSLEDNÍ KREV (USA)
Rambo: Poslední krev
Tržby 3 miliony 544 tisíc korun / návštěvnost 22.695 diváků
Vietnamský veterán John Rambo (Sylvester Stallone) se s věrnými fanoušky o premiérovém víknedu loučí až na třetím místě. Kritické ohlasy nebyly bůhví jaké, osmdesátková akce je částečně vyšeptalá. Ale loučení je loučení. Navíc s touto ikonickou postavou... Od Ramba: Poslední krve se rozhodně čekal lepší komerční výsledek.

2. AD ASTRA (USA)
Ad Astra
Tržby 4 miliony 534 tisíc korun / návštěvnost 27.031 diváků
Brad Pitt hledá ve vesmíru svého otce (Tommy Lee Jones) a smysl existence. Ambiciózní (možná až příliš) Ad Astra těsně pod vrcholem žebříčku tržeb a návštěvnosti českých kin (statistiky dodává Unie filmových distributorů). Je téměř jisté, že na tuhle až příliš upovídanou sci-fi šli lidé hlavně kvůli Pittovi. Ať je to jakkoliv, tržby a návštěvnost jsou solidní.

1. ROMÁN PRO POKROČILÉ (Česká republika)
Román pro pokročilé
Tržby 6 milionů 907 tisíc korun / návštěvnost 46.757 diváků
Před třemi roky úspěšně debutovala "katastrofální" Seznamkou, o níž se hovořilo jako o jednom z nejhorších tuzemských filmů. Nyní se režisérka a scenáristka Zita Marinovová vrací spolu s dalším snímkem, komedií s Markem Vašutem v hlavní roli. Dle kritiků jde o ještě větší průšvih, ale o to víc na film tentokrát přišlo diváků. Vašut a spol. zkrátka pořádně vyškolil hollywoodské hvězdy první velikosti. Jenže co nás od producentů a "filmařů" čeká příště...?

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Znáte herce z filmu Nabarvené ptáče?