TOP kina USA: Rambo zůstává zábavou hlavně pro milovníky nostalgie

TOP kina USA: Rambo zůstává zábavou hlavně pro milovníky nostalgie
Rambo: Poslední krev | Lionsgate
Panství Downton je seriálový fenomén, od jehož filmové adaptace se hodně čekalo. Nikdo ale ani v nejmenším nejspíš počítal, jak věrné fanoušky tahle show má - celovečerní pokračování totiž během úvodního víkendu vytřískalo z amerických diváků 31 milionů dolarů a suverénně skončilo první.
To je pro "seriál v kině" vpravdě ohromující číslo, které nejenže těší účetní z Focus Features (rozpočet byl 13), ale současně by mohlo jít o takzvaný game changer. Pokud může "pouhá" konverzačka takhle zaválet v kinech, jakým způsobem by asi úřadovalo celovečerní pokračování Peaky Blinders nebo Dextera? Studia nejspíš teď začnou propočítávat, jaké televizní klasiky se vyplatí vyslat do kin. Já osobně bych loboval za návrat Jacka Bauera.
Recenze #2: Ad Astra je požitkem pro milovníky velkých hloubavých sci-fi
Recenze19. 9. 2019
Recenze #2: Ad Astra je požitkem pro milovníky velkých hloubavých sci-fi
Víkendoví favoriti tak nakonec skončili za 19 milionů na druhém a třetím místě. O dvě stě tisíc dolarů lépe si vedlo sci-fi Ad Astra s Bradem Pittem. Jde o kousek pro přemýšlivější, takže se problematický start očekával. Přesto studio pořád doufalo aspoň v třicítku. 19, respektive 45 celosvětově, není vyložená ostuda, ale film stál podle všeho stovku, takže bude muset vykázat výdrž, aby se zaplatil. A těžko říct, jestli tu správně zapracuje šeptanda. Ohlasy jsou sice dobré, druhý Interstellar se ale natočil nepovedlo.
Bronzový Rambo je na tom z finančního hlediska lépe, protože stál jen pade. Současně se ale ukázaly limity série. Od premiéry čtyřky uběhlo jedenáct let, Sly mezitím znovu oživil svůj kultovní status a stejně si pětka polepšila v rámci úvodních tržeb jen o milion. Lístky navíc za tu dobu výrazně podražily, takže diváků oproti čtyřce ve skutečnosti ubylo. A již ta - navzdory svým kvalitám - je nejméně úspěšným dílem série. Pro pětku to tak v tuhle chvíli extra dobře nevypadá. Na sebe by si ale (hlavně díky světu) vydělat měla.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Rambo: Poslední krev
Ad Astra