Připravte se na vlnu nostalgie - historicky první české multikino zavřelo

Připravte se na vlnu nostalgie - historicky první české multikino zavřelo
Multikino Galaxie
Každý zažil (pokud jde o návštěvu kina) nějaký ten osobní vývoj. Dneska už jsou multiplexy na každém rohu, ale počátkem devadesátých let se (v rámci Prahy) jezdilo do centra města. Tam se koncentrovala veškerá pražská kina, z nichž mnohá postupem času zanikla (například Kino Broadway nebo Kinokavárna Jalta, kde během představení normálně chodila obsluha).
Hotová revoluce přišla v roce 1996, kdy bylo na Hájích otevřeno historicky první multikino v České republice – Galaxie. Koncept výběru z více sálů byl do té doby hotové sci-fi a nechybělo i nějaké to občerstvení (což tehdy také nebylo obvyklé) takže se multikino okamžitě stalo vyhledávaným místem a to nejen u filmových nadšenců, ale i pro celé rodiny jakožto náhrada výletu.
Být první má tu nevýhodu, že člověk může přestat stíhat. Po celé Praze postupem let vyrostla tuna multiplexů, jeden i na nedalekém Chodově. A právě ten podle vedení odebral Hájím většinu zákazníků. Přestože tak rok od roku chodí do kina více lidí (a podle odhadů by tomu stejně mělo být i letos), první celorepublikové multikino oficiálně odešlo tento týden do důchodu.
Obrázek článku