Premiéry v kinech: Jít na Stalloneho, Pitta, nebo snad Vašuta?

Premiéry v kinech: Jít na Stalloneho, Pitta, nebo snad Vašuta?
Rambo: Poslední krev | BontonFilm
AD ASTRA (režie: James Gray)
Ad Astra
Jen pár týdnů po Tenkrát v Hollywoodu (2019) se Brad Pitt představuje v další výrazné filmové roli. Ad Astra předchází pověst přemýšlivé sci-fi, v níž na sebe Pitt strhává téměř veškerou pozornost a říká si o Oscara. Režisér pozoruhodného Ztraceného města Z (2016) by se rád zařadil do společnosti autorů jako Alfonso Cuarón (Gravitace) nebo Christopher Nolan (Interstellar). Podařilo se? Recenzenti snímku dávají 76 procent, přičemž podotýkají, že nejde o divácky dvakrát přívětivý snímek, který by hladil po srsti. Ohlasy se pohybují na škále od 60 do 94 procent.

RAMBO: POSLEDNÍ KREV (režie: Adrian Grunberg)
John Rambo (Sylvester Stallone) je zpátky na poslední krvavé misi. Je to už 37 let (stejně jako autorovi tohoto článku), co se do kin v roce 1982 prvně podíval spolu s filmem First Blood a stal se ikonou. Jak se se svými věrnými fanoušky a diváky loučí? Rozpačitě. Rambo bojuje proti mexickému kartelu, v závěrečné akci dojde na pořádáný béčkový výplach. Tvůrci však dle dostupných recenzí měli na víc (především co se týká scénáře a režie). Aktuální známka? 55 procent. Kdo však s Rambem a Slyem vyrůstal, nenechá si Poslední krev zcela jistě ujít.

ROMÁN PRO POKROČILÉ (režie: Zita Marinovová)
Román pro pokročilé
Další vztahová komedie z českých luhů a hájů. Tentokrát se v roli ublíženého a oslabeného chlapa ocitá Marek Vašut v roli záletného manžílka odstaveného od rodinného sídla a ex. Filmovým bratrem mu je záletník v podání Miroslava Etzlera. Mají se muži ve středních letech usadit? Nebo se dál věnovat sexuálním radovánkám s o generaci mladšími milenkami? Za filmem Román pro pokročilé stojí režisérka a scenáristka Zita Marinovová, která před lety do kin uvedla SEZN@MKU (novináři dali filmu 10procentní hodnocení). Jak vejce vejci, chtělo by se smutně dodat...

PSÍ KUSY (režie: Kevin Johnson)
Psí kusy
A pro nejmenší jeden kousek s roztomilým, osiřelým pejskem. Co o rodinném animáku říká distributor? "Lumpík je tak trochu rozmazlený, ale veselý pes, který nic neví o skutečném světě plném nástrah. Užívá si nejlepší pochoutky a drbání každý den. Jednoho dne se ale bude muset vydat za plot svého bezpečného domova a zažije dobrodružství, které si ani ve snu nedokázal představit."

NAPROSTÁ LÁSKA (režie: Pablo Trapero)
Naprostá láska
I vyznavači artových dramat si díky čtvrtečním premiérám přijdou na své. Argentický snímek režiséra Pabla Trapera se věnuje jedné rodině, jedné tragédii a dvěma sestrám, které se s ní budou muset vyrovnat. Najdou k sobě cestu?

SARKOFÁG PRO KRÁLOVNU (režie: Pavel Štingl)
Sarkofág pro královnu
A na závěr jeden tuzemský dokument věnující se práci pozoruhodného českého skláře Zdeňka Lhotského, který dostal jednu hodně zvláštní zakázku - vytvořit skleněný sarkofág pro dánskou královnu a jejího manžela. Jaké peripetie to provázelo? A jak to nakonec dopadlo? Dozvíte se ve vybraných kinech.

Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.