Jeden z nejlepších filmů devadesátých let se dočká seriálové verze

Jeden z nejlepších filmů devadesátých let se dočká seriálové verze
Uprchlík | GeekTyrant
Projekt vznikne pro novátorskou streamovací službu Quibi, která bude nabízet krátké programy televizního formátu pro mobilní zařízení. V prvním roce své existence plánuje tato aplikace vydat okolo sedmi tisíc videí, mezi nimiž se má nacházet vše od kratičkých skečů až po filmy a televizní série. Na palubě už se přitom ocitla řada významných hollywoodských hráčů, kteří hodlají právě na Quibi představit své nové projekty. Steven Spielberg například přijde s experimentálním seriálem, který budete moci sledovat jen po půlnoci, Christoph Waltz bude v nové sérii lovit pro zábavu Liama Hemswortha, Sophie Turner čeká hlavní role v seriálu Survive a Guillermo del Toro se Samem Raimim se prý také podepsali pod tvorbu několika hororových show. A mezi nejblyštivějšími ohlášenými projekty je také seriálová verze legendárního Uprchlíka.
Kromě látky samotné, která vychází ze seriálu z šedesátých let a znovu se tak
Kiefer Sutherland
24 hodin | 20th Century Fox Television
navrací do původního formátu, zaujme především tvůrčí tým. Na pozici režiséra byl dosazen protřelý Stephen Hopkins, tvůrce druhého Predátora nebo výborných Lovců lvů, a k ruce bude mít dvojici hereckých jistot v podobě Boyda Holbrooka a Kiefera Sutherlanda. Ti se převtělí do klasických rolí uprchlíka a policejního vyšetřovatele a pro Sutherlanda, jenž převezme konkrétně part po Tommy Lee Jonesovi, půjde o další spolupráci s režisérem po úspěšném seriálu 24 hodin.
Zveřejněná příběhová premise zní takto: Když se ve vlaku, kterým zrovna jede dělník Mike Ferro (Holbrook), rozezní výbuch bomby, Mike se chce především ujistit, že jeho žena Allison a desetiletá dcera Pearl jsou v pořádku. Ale mylné důkazy a moderní novinařina na bázi "tweetuj hned - potvrď později" namalují hrozivý obrázek: celý svět si myslí, že ohavný čin má na svědomí právě Mike. Neprávem a veřejně odsouzený muž musí prokázat svou nevinu a odkrýt skutečného pachatele dříve, než ho legendární policista (Sutherland), jenž byl pověřen vedením vyšetřování, dopadne.
Jde o další oprášení devadesátkové látky (která oprašovala látku šedesátkovou) s neskrývanými ambicemi a další nadějný zářez pro aplikaci, od níž si mnozí slibují lesklou budoucnost streamovacích služeb. Jako velký fanoušek filmu, jenž patřil i v nadupaném roce 1993 k těm nejskvělejším a který přihodil jednu z nejlepších rolí ikonickému Harrisonu Fordovi, jsem na výsledek moc zvědavý. Co vy?