Jaký šílený rekord byl překonán během natáčení druhého To?

Jaký šílený rekord byl překonán během natáčení druhého To?
To Kapitola 2 (2019) | Warner Bros.
Angažovat do filmové role dětské herce je někdy poněkud složité. Obzvlášť pokud chystáte snímek na pokračování, ve kterém potřebujete, aby byli herci stejně staří. U dospělých se viditelné stárnutí poněkud zpomaluje, ale u dětí, které jsou schopné za rok povyrůst o několik centimetrů, je to trochu složitější. Ani tomuto problému neuniklo filmové studio Warner Bros. při natáčení To Kapitola 2. Představitelé dětských postav nám pěkně dospěli a potřebovali trochu digitální pomoci, aby působili o dva roky mladší.
to-kapitola-2-jsou-deti-stale-jeste-detmi-nebo-byli-pouziti-jejich-digitalni-dvojnici-13
To Kapitola 2 (2019) | Warner Bros.
Největší vizuální zásahy byly údajně podniknuty na představitelích Richieho, Finnu Wolfhardovi a Jeremym Ray Taylorovi aka baculatém Benovi. Jeremyho museli stáhnout o několik centimetrů a upravit tělesné proporce tak, aby působily dětsky. Nejmenší zásah byl naopak proveden na herečce Sophii Lillis, která zde ztvárňuje Beverly.
to-kapitola-2-jsou-deti-stale-jeste-detmi-nebo-byli-pouziti-jejich-digitalni-dvojnici-20
To Kapitola 2 (2019) | Warner Bros.
Výška, dětské proporce a retuš chloupků ale nebyly zdaleka jediné problémy, se kterými se muselo studio zaobírat. Představitel Eddieho, Jack Dylan Grazer, bohužel neunikl ani hlasové mutaci, která i přesto, že se údajně Jack snažil mluvit co nejvyšším hlasem, postprodukčnímu týmu způsobila pár vrásek a šedin navíc. Této mutaci samozřejmě neuniklo žádné z dalších přítomných dětí na place, ale Jack na tom byl dle informací ze všech nejhůř. Vzhledem k tomu, že dívky nijak znatelněji nemutují, se dá předpokládat, že Sophia na tom byla opět nejlépe.
Jakmile však byly tyto problémy vyřešené, nastala další komplikace. Studio se pěkně potrápilo s jiným důležitým filmovým aspektem. Tím mám na mysli nalezení herců, kteří by ztvárnili jejich starší já. Herečka Sophia Lillis přišla s obsazením Jessicy Chastain do role Beverly sama. Podle jejích slov si vždy přála, aby její dospělou verzi ztvárnila právě Jessica, protože prý vypadá jako ona a stejně tak se i chová. Režisérovi Andrésovi Muschiettimu se tento nápad natolik zalíbil, že herečku kontaktoval a ta roli po krátkém rozmýšlení ráda přijala. S nejmenší podobností se naopak museli potýkat herci Bill Hader a Finn Wolfhard, kteří se spolu nechtěli fotit ani na slavnostní premiéře, protože podle slov obou si prý nejsou absolutně podobní a já jejich názor sdílím.
to-kapitola-2-jsou-deti-stale-jeste-detmi-nebo-byli-pouziti-jejich-digitalni-dvojnici-19
Sophia Lillis a Jessica Chastain | Warner Bros.
Mezi další zajímavosti bych mohla přiřadit fakt, že se prý herci dospělých a dětských verzí díky flashbackovým scénám při natáčení nikdy nepotkali, protože byly veškeré záběry natáčeny odděleně. Jediný moment setkání nastal ještě před začátkem natáčení, když měli za úkol přečíst si filmový scénář.
Krvavá scéna, ve které je Beverly zavřená v záchodové kabince, byla natáčená s pravou krví. Jessica prý měla na výběr, zda pro scénu zvládne interagovat se zvířecí krví, nebo mají sehnat její alternativu. Herečka se k tomu postavila statečně a dovolila filmařům, aby ji vykoupali v 17 000 litrech zvířecí krve. Tímto množstvím se To 2 posunulo na první příčku rekordní tabulky.
to-kapitola-2-jsou-deti-stale-jeste-detmi-nebo-byli-pouziti-jejich-digitalni-dvojnici-11
To Kapitola 2 (2019) | Warner Bros.
Jak už tomu u filmů na pokračování bývá, vznikají zde mezi všemi účastníky vzájemné vztahy. Někdy jsou dobré, jindy horší. U tohoto dvoudílného hororu se ze všech dětských představitelů stali dobří přátelé, kteří podle vlastních slov zůstanou přáteli i nadále. I v zákulisí hororu se tak může dít něco nádherného. Už jste viděli druhý díl?