Konečně svátek pro pořádný chlapy. Dnes je Rambo Day!

Konečně svátek pro pořádný chlapy. Dnes je Rambo Day!
Rambo: První krev | Orion Pictures Corporation
Tento čtvrtek dorazí do kin očekávaný Rambo: Poslední krev. S jistotou půjde o poslední díl, v němž se slavného veterána ujme Sylvester Stallone. Očekávají se (v rámci série) rekordní zisky, neboť tohle znovushledání (s nímž už jsme upřímně ani nepočítali) si žádný fanoušek nenechá ujít.
A protože takových není po světě málo, bylo oficiálně ohlášeno, že budou ve Spojených státech 18. září slavit Rambo Day. Slavný filmový bojovník je s námi už ohromných 37 let, během nich se dočkal pěti filmů, takže si určitě nějakou tu oslavičku zaslouží. Co přesně znamená Rambo Day v praxi?
V Los Angeles je nově 18. září oficiálně uznáno jako Rambo Day. Letošek bude doprovázet challenge The World’s Greatest Rambo Fan, kdy mají fanoušci natáčet krátká videa s tím, že vítězem bude ten, kdo nejlépe slavného hrdinu napodobí. Město Bowie v Arizoně, kde se Rambo "narodil", také svátek oficiálně uznalo. Řetězec kin Alamo Drafthouse Cinema zase dnes pořádá maraton předchozích dílů, přičemž z každé vstupenky bude jeden dolar věnován na organizace podporující válečné veterány a aktivní vojáky. Oslavy se chystají i v New Yorku, kam by měl dorazit sám Stallone.
Pokud bude mít akce úspěch, nepochybně se bude (podobně jako Batman Day) opakovat každý rok. Pokud je každopádně Rambo vaše krevní skupina a chcete si připomenout před návštěvou pětky předchozí díly, zítra je pro to ideální den. Takže všem hezký Rambo Day a ve čtvrtek ahoj v kině ;)
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone, Richard Crenna