TOP kina USA: Ani zlatokopka Jennifer Lopez nemá na klauna Pennywise

TOP kina USA: Ani zlatokopka Jennifer Lopez nemá na klauna Pennywise
Zlatokopky | STX Entertainment
To Kapitola 2 si i o svém druhém víkendu urvalo s přehledem první pozici, tentokrát za 40 milionů dolarů, přičemž celosvětové tržby jsou 323 mega. Jednička dala 700, čímž si vysloužila nálepku komerčně nejúspěšnějšího hororu všech dob. Dvojka se tomu nejspíš ani nepřiblíží, přesto mohou být producenti spokojení. Rozpočet už se již vrátil několikrát (odhaduje se na cca 60 milionů), půl miliarda by neměla být nedosažitelná a dveře ke trojce, o níž se podle očekávání začalo po premiéře spekulovat, jsou dokořán otevřené.
Senzací víkendu jsou každopádně Zlatokopky. Sice skončily "jen" druhé s 33 miliony, ale pro Jennifer Lopez jde o nejlepší start kariéry. Její tým striptérek, které si vyšlápnou na bankéře z Wall Street, si navíc v rámci statistik došel i pro nejlepší premiéru pro distributora STX a také pro nejlepší výkop v rámci etnicky rozličných ženských týmovek. Navíc to podle všeho není jen zásluha hlavní hvězdy, která se opravdu naučila vlnit u tyče. Recenzenti snímek hodně vychvalují, diváci jsou také ve známkách vysoko a dá se proto s jistotou říct, že nás čeká trvalka, která už si příští víkend Pennywise podá.
Extrémně mizerně si naopak vedla novinka Stehlík. Drama podle stejnojmenného románu z dvou a půl tisíce kin vydolovalo jen 2,6 milionu a skončilo až osmé. Moc startovnému nepomohly chabé recenze, ale jde o spolupráci studií Warner Bros. a Amazon, takže druhý jmenovaný se zahojí na faktu, že si film pak exkluzivně hodí do své streamovací knihovny a ten první má vraždícího klauna, takže má do konce roku bohatě vystaráno.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Isaiah Mustafa, James Ransone, Bill Hader, Jessica Chastain, James McAvoy, Jay Ryan
5ffb2b7d