Přináší s sebou Joker zcela nový filmový žánr?

Přináší s sebou Joker zcela nový filmový žánr?
Joker (2019) | Bron Studios
Premiéra tohoto filmu, která proběhla na konci srpna v Benátkách, s sebou přinesla nečekané ovoce. Joker je chválen ze všech stran a nadšené fanoušky tím úspěšně udržuje v očekávání. Nejšílenější ohlasy zní, že se s tímto filmem zrodil zcela nový žánr. To je opravdu odvážné hodnocení, které jistě nadšené diváky nenechává chladnými.
Já sama se snímku nemohu dočkat a nepochybuji o tom, že Joaquin Phoenix, herec původem z Portorika, který má za sebou thrillery jako Okrsek 49 (2004) či Noc patří nám (2007), opět předvede úžasný výkon a dosáhne minimálně na Heatha Ledgera ve filmu Temný rytíř z roku 2008. Po Suicide Squad (2016) jsem byla možná pojetím Jokera od Jareda Leta trochu zaskočena, a tak skrytě doufám v návrat ke tradičnějšímu pojetí. To už se ale podle vizuálu, který nám byl v trailerech odkryt, zcela jistě splnilo.
prinasi-sebou-novy-joker-zcela-novy-filmovy-zanr-4
Joker (2019) | Bron Studios
V tomto snímku se podle nejnovějších hodnocení ukrývá mnohem víc než nám ukazují trailery. Jestli se tedy již nyní těšíte, budete jistě mile překvapeni.
Děj filmu se odehrává v osmdesátých letech minulého století a my bychom se dle všeho měli připravit na něco zcela nového a originálního. Phoenix se podle prvních ohlasů své role chopil naprosto dokonale. Jako Joker je prý drsný, zcela brutální, zvrácený, šílený a v ničem se nedrží zpátky. Celkově má film diváka dostat do kolen, ale zároveň funguje jako umělecká podívaná a bolestivá tragédie.
prinasi-sebou-novy-joker-zcela-novy-filmovy-zanr-3
Joker (2019) | Bron Studios
Máme tu někoho, kdo se na tento film také těší? Jaká máte očekávání vy?
Jste opravdu nadšení fanoušci Jokera?