TOP kina ČR: Nabarvené ptáče dostalo přes prsty nejen od spoře oděných volejbalistek

TOP kina ČR: Nabarvené ptáče dostalo přes prsty nejen od spoře oděných volejbalistek
Nabarvené ptáče | Bioscop
5. ANGRY BIRDS VE FILMU 2 (země vzniku: USA)
Angry Birds ve filmu 2
Tržby 1 milion 584 tisíc korun / návštěvnost10.615 diváků
Komentovaný žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin (statistiky přináší Unie filmových distributorů) otevírá na pátém místě druhý animovaný film s Angry Birds v hlavních rolích. Rozzlobené ptactvo lítá v kinosálech třetí víkend a za tu dobu je vidělo téměř 73 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili necelých 11 milionů korun.

4. TENKRÁT V HOLLYWOODU (USA)
Tenkrát v Hollywoodu
Tržby 2 miliony 327 tisíc korun / návštěvnost13.914 diváků
Devátému filmu Quentina Tarantina pomalu, ale jistě dochází dech. Pocta 60. rokům a Hollywoodu je v českých kinech pátý víkend a atakuje metu divácky nejúspěšnějšího filmu v rámci tuzemských kin letošního léta. Zatím má na kontě přes 374 tisíc diváků a 61 milionů korun. V rámci tržeb Tenkrát v Hollywoodu přeskočil už pouze Spider-Man: Daleko od domova (65 milionů korun). V rámci počtu diváků je na tom lépe ještě Lví král (380 tisíc diváků). Toho však Tarantino brzy trumfne.

3. NABARVENÉ PTÁČE (Česká republika, Slovenská republika, Ukrajina)
Nabarvené ptáče
Tržby 4 miliony 34 tisíc korun / návštěvnost26.094 diváků
Černobílé melodrama Václava Marhoula Nabarvené ptáče se po dvou zahraničních festivalech (Benátky, Toronto) vydalo i do českých kin. Mediální kampaň byla vskutku pompézní, nakonec to však stačilo "jen" na třetí příčku. Marhoul se nikdy netajil tím, že koprodukční drama inspirované drsnou knihou Jerzyho Kosińského a s odhadovaným rozpočtem 180 milionů korun netočil pro tuzemské publikum, ale právě pro světové přehlídky a publikum, neboť Nabarvené ptáče je bestsellerem a ambice zaujmout tuzemské diváky vedle vztahových komedií by zkrátka byla bláhová. Což není nic proti ničemu. Zvědavost diváků se však určitě očekávala o poznání vyšší.

2. TO KAPITOLA 2 (USA, Kanada)
To Kapitola 2
Tržby 4 miliony 461 tisíc korun / návštěvnost27.204 diváků
Druhé místo pro Pennywise a klub Smolařů. Závěrečná část hororu inspirovaného knihou Stephena Kinga dál přitahuje diváky, ačkoliv oproti premiérovému víkendu jich přišlo o 55 procent méně. Celosvětově má druhá část hororu To na kontě prozatím 323 milionů dolarů. "Jednička" se před lety stala nejvýdělečnějším hororem historie, když utržila přes 700 mega. Druhá část na to těžko naváže.

1. PŘES PRSTY (Česká republika)
Přes prsty
Tržby 5 milionů 142 tisíc korun / návštěvnost32.142 diváků
Třetí víkend v kinech a i tentokrát na nejvyšší příčce. Komedie scenáristy a režiséra Petra Kolečka se sice řadí k těm výrazně slabším filmům podle českých recenzentů, diváci nicméně na komediální vztahovku od českých tvůrců zase slyší a do kina zkrátka jdou. Za necelé tři týdny od premiéry má Přes prsty na kontě 242 tisíc diváků a 37 milionů korun. To z filmu dělá pátý komerčně nejúspěšnější titul prozatímního léta. Uvidíme, jak dlouho se na špici Přes prsty udrží.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Znáte herce z filmu Nabarvené ptáče?