Tajně připravovaný kraťas ze série Jurský svět právě online!

Tajně připravovaný kraťas ze série Jurský svět právě online!
| Bloody Disgusting
Jurassic World: Battle at Big Rock je dílem samotného Colina Trevorrowa, jenž už má na svědomí výborně hodnocenou jedničku a na režisérskou pozici se vrací i pro potřeby trojky. Ten už dříve naznačoval, že ho pro chystané pokračování nejvíce zajímá koncept náhodného střetu s dinosaurem v okolní přírodě, což události ze závěru Zániku říše rozhodně umožňují. Battle at Big Rock, vydaná tento víkend, se tak odehrává rok po událostech posledního filmu, a sleduje pětičlennou rodinu při kempování v lesích, které naruší neočekávaní návštěvníci.
Colin Treworrov se směrem ke krátkému a vysoko-nákladovému filmu
Jurský svět: Zánik říše (5)
Jurský svět: Zánik říše | Universal Pictures
vyjadřuje takto: "Battle at Big Rock je krátký snímek, odehrávající se rok po událostech Zániku říše. Je o rodině, která kempuje v národním parku Big Rock, asi 20 mil od místa, kde poslední film skončil. Došlo už k několika náznakům, ale tohle je první opravdový konflikt mezi lidmi a dinosaury."
Když byl režisér dotázán, co ho k natočení filmu přimělo, jen zopakoval staré myšlenky. Zajímá ho onen dopad v širokém měřítku, jaký bude mít experimentování s oživováním dinosaurů na okolní svět. "Svět je větší než jen ten kolem postav, které sledujeme ve filmech. Konečně jsme rozšířili příběh mimo Isla Nublar a chceme nahlédnout do této nové reality. Kdyby se tohle skutečně stalo (dinosauři unikli do volné přírody), zaznamenávali bychom sérii náhodných incidentů, které by vytvářely vzorek chaosu. A jeden takový incident jsme chtěli takto ukázat."
Film vznikl v podstatě tajně a je velkým překvapením pro všechny oddané fanoušky série, kteří po slabší dvojce vzhlíží k završení nové trilogie s nadějemi. "Točili jsme poslední zimu v Irsku. Za Dublinem je tam sekvojový les, který vypadá přesně jako park v Severní Karolíně. Upřímně jsem však nevěřil, že to můžu dotáhnout tak daleko, aniž by to prosáklo na veřejnost. Irové opravdu umí udržet tajemství."
Jurassic World: Battle at Big Rock
Musím uznat, že kraťas se velmi povedl a vzbuzuje nová očekávání směrem ke třetímu dílu, který očividně opět připadne do rukou uvědomělému tvůrci, jenž má chytrou a přitažlivou vizi. Hlavně video nevypínejte před závěrečnými titulky, které jsou podobně jako závěr Zániku říše skvělé a nápadité. A samozřejmě dejte vědět do diskuze, co si o tom všem myslíte.