What If...? Další lahůdka od Marvelu pod lupou

What If...? Další lahůdka od Marvelu pod lupou
Koncept Captain Britain představený na D23 | Marvel Studios
Z hlediska Marvelu jde o první animovaný projekt v celé jeho filmové historii! Prvního prvenství již tedy dosáhl a všichni doufají, že dosáhne i dalších met a úspěchů.
Premiéra What If...? je zatím stanovena na stanici Disney+ na léto příštího roku, čímž se všem fanouškům kalendář již pěkně zaplnil. V únoru zamíří do kin film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, v květnu Doctor Strange in the Multiverse of Madness, v listopadu Thor: Love and Thunder. To vše doplní seriály - Loki a WandaVision vyjdou na jaře a Hawkeye na podzim. Je tedy jasné, že si to Marveláci všechno pěkně rozvrhnou a rozpostřou tak, že se nehneme od gauče, popcornu a online prodeje lístků do kina. Každý měsíc bude něco, co bude zdobit slavné červeno-bílé logo. Zda máte pochyby, jestli už nebude přemarvelováno, myslím, že odpověď znáte. Dokud to budou lidi baštit, bude! :-)
what-if-dalsi-lahudka-od-marvelu-pod-lupou-2
What If | Marvel Studios
Ale pojďme zpět k What If...? Na rozdíl od svých hraných kolegů nepůjde o minisérii o šesti nebo osmi dílech, ale o skutečný seriál s 23 epizodami. Marvel plánuje sezón víc a s nimi i více alternativních příběhů ze světa oblíbených superhrdinů. Každý týden vyjde jeden díl a jak všichni velmi rádi uslyší, do svých rolí se vrací všichni hlavní představitelé, jmenovitě tedy Josh Brolin, Chadwick Boseman, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Natalie Portman, Michael B. Jordan, Sebastian Stan, Hayley Atwell, Karen Gillan, Mark Ruffalo, Samuel L. Jackson, Jeremy Renner, Paul Rudd, Michael Douglas ale i Djimon Hounsou, Taika Waititi nebo Michael Rooker. A jelikož jde o alternativní verze minulých nebo budoucích událostí, mohli by se nám vrátit i Chris Evans, Scarlett Johansson a Robert Downey Jr.
Vypravěčem a průvodcem seriálu bude Uatu Pozorovatel, který se divákům představil ve scéně se Stanem Lee ve Strážcích Galaxie vol. 2. Hlas mu ve What If...? propůjčí Jeffrey Wright.
Režisérem pořadu je Bryan Andrews a jeho úkolem bude představit divákům alternativní verze komiksových příběhů a postav. Původní komiksová série What If...? vznikla v roce 1977 a od té doby jednotlivé díly vycházely nepravidelně a zabývaly se otázkami, co kdyby se něco stalo. Mezi čísly, která spatřila světlo světa, byly např. díly jako What If Jane Foster had found the hammer of Thor?, What if Wolverine had killed the Hulk?, What if Captain America had been found in 1983? a další.
what-if-dalsi-lahudka-od-marvelu-pod-lupou
Koncept Captain Britain představený na D23 | Marvel Studios
Zatím je samozřejmě ještě brzy přijít s tím, jakých příběhů se nakonec dočkáme. Marvel ale na expu D23 odhalil, že první tři příběhy pracují s nápady, kdy Peggy Carterová převezme místo Stevea Rogerse ve speciální vojenském programu a stane se hrdinkou Captian Britain, Winter Soldier bojující se Zombie kapitánem Americou a Stevem Rogersem v něčem, co nápadně připomíná Iron Manův oblek Mark I.
what-if-dalsi-lahudka-od-marvelu-pod-lupou-1
Koncept Captain Britain představený na D23 | Marvel Studios
Dle tvůrců se diváci mají připravit na co největší počet hrdinů v zábavných a divných situacích. Marvel v čelem s Kevinem Feigem si bude se seriálem i komiksovými postavami hrát a hodlají přinést něco originálního a vtipného. Tak doufejme, že to vyjde.