Mumie: Proč nikdy nedošlo na čtyřku s Banderasem v roli záporáka?

Mumie: Proč nikdy nedošlo na čtyřku s Banderasem v roli záporáka?
Mumie | Universal Pictures
Psal se rok 1999 a Fraserův dobrodruh Rick O'Connell se vydal na své první utkání s mumií. Nadšené ohlasy vedly k tomu, že snímek celosvětově utržil 415 milionů a nová senzace byla na světě. Pokračování přišlo o dva roky později. Kvalitativně o něco slabší, ale pořád nabízející dostatek kvalitní zábavy. Celosvětově film vydělal 433 mega, takže šlo o jednoznačný úspěch, který dokonce vedl ke spin-offu Král Škorpion s Dwaynem Johnsonem.
Na trojku čekali fanoušci až do roku 2008. A těšili se zbytečně. Z týmu postupně vypadli režisér předchozích dílů i několik hvězd, následně někomu přišlo jako dobrý nápad, aby dospělého syna hrdinů hrál někdo, kdo byl jen o 14 let mladší (a bylo to sakra znát), k tomu se přidal nejslabší scénář a na konec série bylo zaděláno. Film vyšel tvůrce na ohromných 145 milionů (jednička stála 80) a vydělal 401, tedy nejméně z celé série. A hlavně se dočkal opravdu mizerných ohlasů. Studio po tomhle fiasku cuklo, plánovaný čtvrtý díl The Mummy 4: Rise of the Aztecs s Antoniem Banderasem v roli záporáka poslalo k ledu a dalo zelenou restartu s Tomem Cruisem.
I ten nicméně u diváků pohořel a tak je otázkou, co bude se sérií dál. Studio Universal zatím ohledně tohohle tématu mlčí, reportér CinemaBlend se ale nedávno zeptal Frasera, jak by se na návrat k sérii tvářil. A jeho odpověď nemohla být jednoznačnější: "Rozhodně! Ale musím říct, že vím, jak je obtížné dělat tyhle filmy. Natočil jsem tři a hlavní podstatou je zábava. Musíte si pamatovat tu zábavu. Takže kdyby byla možnost, jsem naprosto pro."
Doby, kdy byl Fraser hvězdou, jsou nenávratně pryč, nemluvě o tom, že by musel pořádně zamakat na postavě (v posledních filmech vypadá spíš jako někdo, kdo snědl Brendana Frasera). Osobně bych se ale návratu Ricka v dalším filmu nebránil. A co vy, brali byste Mumii 4? Diskuze je vaše!
Mumie
Mumie se vrací