Vzpomínáme na 40 let Vetřelce a filmového teroru

Vzpomínáme na 40 let Vetřelce a filmového teroru
Vetřelec (1979) | 20th Century Fox
Paměť - zrod Vetřelce
Více než pětihodinový tématický večer se uskuteční v pátek 27. září od 18:00 ve Fun Areně (Bělehradská 7/13) a vy můžete být pochopitelně u toho. Organizátoři akci "Alien Night: 40 let teroru" popisují následovně:
Uplynulo již neuvěřitelných 40 let od doby, co se na stříbrných plátnech poprvé objevilo nejdokonalejší, nejděsivější a nejznámější filmové monstrum vůbec – Vetřelec. Nesmrtelné a zcela zaslouženě kultovní dílo, které navždy ovlivnilo a pozměnilo budoucnost žánru sci-fi a také hororu. Zavzpomínejte tedy spolu s námi na tuhle filmovou klasiku – bude vás čekat projekce samotného prvního dílu z roku 1979 a následná diskuse se vzácným hostem. Abyste se o této legendě dozvěděli více, promítneme vám unikátní dokument Paměť – zrod Vetřelce, obsahující i dosud nepublikované rodinné archivy scenáristy Dana O’Bannona a výtvarníka H. R. Gigera. Samozřejmě nebude chybět pestrý doprovodný program v duchu tohoto nezničitelného xenomorfa, který navždy zůstane symbolem animálního strachu, děsu a skličujícího neznáma... (Fun Arena)
Sigourney Weaver
Vetřelec | 20th Century Fox
Vstupenka na "vetřelčí" večírek vyjde na 350 korun, ale vy u toho můžete být díky naší soutěži zcela zdarma. Kinobox ve spolupráci s Fun Arenou pořádá soutěž o 2 lístky na "40 let teroru".
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci dosáhnout na výhru? Napište 3 nové komentáře k filmům / seriálům / pořadům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "vetrelec") zašlete váš nickname. Uzávěrka soutěže je v pondělí 23. září 2019 ve 12:00. Dva vylosovaní se mohou těšit na akci "Alien Night: 40 let teroru".
Vetřelec
Ve kterých filmech hrála tato monstra?