Iron Man byl uctěn jako skutečný hrdina! Další turistický cíl na obzoru

Iron Man byl uctěn jako skutečný hrdina! Další turistický cíl na obzoru
Iron Man | Marvel Studios
Svět komiksu, který byl do té doby určen jen "nerdům", se rozšířil do všech domácností a tento občas opomíjený literární žánr se dočkal neuvěřitelného množství nových čtenářů a příznivců. Tvrdá práce se vyplatila a vznikl ucelený filmový vesmír, jehož kapitola letos v dubnu skončila. A konec to byl velkolepý, dojemný a přesně takový, jaký fanoušci očekávali. Pochodeň, kterou před několika lety Iron Man zažehl a donesl již až na samý vrchol, také sám zhasl. A jeho hrdinství se dočkalo odměny.
iron-man-byl-ucten-jako-skutecny-hrdina-dalsi-turisticky-cil-na-obzoru
Socha Iron Mana | Daniele Basso
V Itálii mu postavili sochu! Zhruba 4 metry vysoká plastika vytvořená z mosazi a oceli zobrazuje slavného hrdinu v jeho nejtypičtější pozici při přistání. Autorem sochy je Daniele Basso a všichni milovníci Marvelu a turisté ji najdou v toskánském přímořském městečku Forte dei Marmi.
iron-man-byl-ucten-jako-skutecny-hrdina-dalsi-turisticky-cil-na-obzoru-1
Socha Iron Mana | Daniele Basso
Plaketa u sochy pak hlásá tato slova: "První památník věnovaný Iron Manovi v roce jeho úmrtí ve filmovém světě. Oslavujeme Tonyho Starka jako muže, který obětoval svůj život za ideály, v něž věřil... Připomíná nám, že jsme všichni strůjci našeho času - že budoucnost lidstva závisí na našich rozhodnutích... Že všichni musíme být hrdiny!"
Takže pokud vás čeká dovolená a vaše drahá polovička očekává nicnedělání u moře, máte tu jeden filmově laděný tip. :-)