John Travolta opravdu našel nové dno své herecké kariéry

John Travolta opravdu našel nové dno své herecké kariéry
The Fanatic | JoBlo.com
Jedná se konkrétně o snímek The Fanatic, v němž Travolta ztvárňuje podivínského fanouška, jenž dnem i nocí pronásleduje a špehuje svého milovaného akčního hrdinu. Film má vycházet ze skutečných událostí, které souvisí s věhlasnou kapelou Limp Bizkit, a natočil ho sám frontman skupiny Fred Durst. A nyní toho možná lituje, protože snímek se po prvním promítacím víkendu v USA nedobrovolně pasoval do pozice kritické a hlavně finanční katastrofy, když z celkového počtu 52 kin vydoloval jen směšných 3153 dolarů.
The Fanatic
The Fanatic | Quiver Distribution
Jedná se tak o suverénně nejhorší startovací víkend celé Travoltovy kariéry a jen se potvrzuje, že dříve populární herec skomírá daleko za zenitem. Podobné finanční propadáky navíc v posledních dvou dekádách zažívá v podstatě pravidelně, z těch posledních je třeba zmínit hlavně In a Valley of Violence z roku 2016 (29 343 dolarů za první víkend) a Sezónu zabíjení z roku 2013 (27 713 dolarů). Přestože nikdo nechce tvrdit, že je vina pouze na jeho straně, tak tenhle nechtěný rekord nyní Travolta překonal s velkou suverenitou.
K "potěše" může představiteli Vincenta Vegy být alespoň fakt, že kritici se s větší vervou vyřádili na jeho minulých filmech. The Fanatic má na webu Rotten Tomatoes momentálně 17% z 42 recenzí, což je ohromná bída, ale film to staví nad loňského Gottiho, který si stále obdivuhodně drží svých 0%, nad dnes už kultovní Bojiště Země se 3% a dokonce i nad Divočáky, kteří sice vydělali krásných 168 milionů, ale recenzenti jim přiřkli pouhých 14%.
Barry Pepper, John Travolta
Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000)
Je tedy vidět, že zatímco před deseti lety ještě Travolta nějaký ten divácký hit přitáhnout uměl, dnes už patří nenávratně do starého železa. Ale kdo ví, třeba zase zavolá Tarantino a seladon z Pomády chytne třetí dech.