Langmajer, Taclík, Vetchý a Plodková jsou Bábovky

Langmajer, Taclík, Vetchý a Plodková jsou Bábovky
Bábovky | CinemArt
Jde o jejich již druhou filmovou spolupráci, v roce 2018 podle společného scénáře natočilRudolf Havlíkdivácky úspěšnou komediiPo čem muži touží, v českých kinech ji vidělo přes 600 000 diváků. I v případě Bábovek můžeme očekávat velký divácký zájem, jde totiž o filmové zpracování knižníhobestselleru Radky Třeštíkové, kterého se od vydání v roce 2016 prodalo rekordních 160 000 kusů.
Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás.
Bábovky
Bábovky | CinemArt
Práce na scénáři Bábovek probíhala skoro čtyři roky, jak dodala Třeštíková: „Celé roky jsme se snažili, aby se film lišil od knihy co nejmíň, především v emoci, kterou má kniha i film vyvolat. Film bude stejně jako kniha pavučinou postav se vzájemně propletenými osudy, ale pro zachování srozumitelnosti - přeci jen film není kniha a nemůžete listovat zpátky - je nakonec “bábovek” míň, na místo dvanácti ženských osudů sledujeme sedm.“
Film, který bude mít premiéru v září příštího roku, do našich kin uvede distribuční společnost CinemArt. V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Lenku Vlasákovou, Ondřeje Vetchého, Janu Plodkovou, Marka Taclíka, Barboru Polákovou, Táňu Pauhofovou nebo Jiřího Langmajera.
Bábovky
Bábovky - z natáčení | CinemArt
Na co se mohou diváci těšit?„Já myslím, že Bábovky budou pro všechny, jsou přeci o životě. A diváci se můžou těšit především na emoce. Od smíchu, až po pláč. Přesně tak s tím pracuju v knihách a věřím, že to Rudolf přenese i na filmové plátno,“ uvedla Třeštíková. A režisér Havlík dodává:„Bábovky vypráví o nás všech. Je to příběh několika žen, jejichž osudy jsou navzájem propojeny a události jejich životů se stanou jedním velkým příběhem.“