Trailer: Nový film Christophera Nolana se oficiálně představuje

Trailer: Nový film Christophera Nolana se oficiálně představuje
Tenet | Warner Bros.
V červenci 2020, tedy tři roky po válečném Dunkerku (2017), se dočkáme v pořadí jedenáctého celovečerního filmu Christophera Nolana. Novinka Tenet by měla být z ranku akčního thrilleru, objeví se v ní plejáda slavných herců a nově se na internet dostala též krátká teaser upoutávka. Sice zatím jen s ruskými popisky a bez toho, aby v ní byl byť náznak děje, ale lepší něco než nic (na druhou stranu - na mlžení jsme u Nolana vlastně již i docela zvyklí):
Můžeme ale spekulovat. Začněme samotným názvem. Tenet je výraz pro "zásadu", "princip" či "podstatu". V řadě slovníků najdete, že je samou podstatou víry či filosofie. Dá se tedy očekávat, že Nolan po frenetické válečné vřavě z Dunkerku zavítá k hloubavější látce a znovu si nás bude vodit příběhem jak marionety v divadélku. Držitel pěti oscarových nominací opět režíruje podle vlastního scénáře a mezi hereckými představiteli se můžeme těšit na Roberta Pattinsona, Johna Davida Washingtona, Himeshe Patela nebo ostřílené harcovníky Michaela Cainea a Kennetha Branagha.
Odhadovaný rozpočet filmu, který vzniká v americko-britské koprodukci, činí ohromných 225 milionů dolarů (Dunkerk stál 100 mega a předchozí Interstellar 165). Mezinárodní premiéra proběhne 17. července následujícího roku. Tuzemští diváci se dočkají o den dříve.
Tenet
Tenet | Warner Bros.