TOP kina USA: Gerard Butler proti teroristům znovu slaví úspěch

TOP kina USA: Gerard Butler proti teroristům znovu slaví úspěch
Angel Has Fallen | Lionsgate
Ta zatím nemá českého distributora, takže si musíme vystačit s původním názvem Angel Has Fallen. Karty jsou tentokrát rozdány trochu jinak a Butlerův hrdina se musí dát na útěk, aby se zkusil oblíbenou vestu Uprchlíka.
Což asi tvůrcům vyjde. Film otevřel o víkendu za 21 milionů (stejně dala i dvojka), skončil rovnou na prvním místě a ohlasy má lepší, než co předváděl londýnský předchůdce. Butlerovy ty hity v posledních letech moc nejdou, takže musí doufat, že na trojku vyrazí všichni věrní. Ostatně, zaplatit by se měla, protože se dokonce povedlo oproti minule srazit rozpočet z 60 na 40 milionů. A už u druhého filmu se údajně povedlo zaplatit většinu nákladů na předprodejích. Inu, když nám tu Smrtonosnou past 6 o Foxů zařízli, možná budeme ještě rádi, pokud si Butlerův Mike Beening dojde i pro čtvrté kolo.
Dvanáct filmů, které okatě vykradly schéma Smrtonosné pasti (a některé ne úplně blbě)
Téma21. 12. 2018
Dvanáct filmů, které okatě vykradly schéma Smrtonosné pasti (a některé ne úplně blbě)
Nováček Overcomer o basketbalovém kouči a jeho vnitřním zápase s vírou se umístil na trojce. Ano, jde o další pokus, jak využít křesťanské drama k získání nějakých těch milodarů pro filmové producenty. Startovné za 8 milionů extra oslnivě nevypadá, ale film stál pouhých pět, takže si studio určitě přijde na své. O pár set tisíc dolarů méně vydolovala z diváků Krvavá nevěsta, která debutuje na šestce. Vzhledem k výborným ohlasům by si film rozhodně zasloužil více, ale přeci jen jde o poměrně specifickou žánrovku.
Důvod k úsměvu mají Hobbs a Shaw. V Americe už sice moc netáhnou, ale svět jim přeje a hlavně konečně došlo na start v Číně. A dařilo se. 102 milionů je příslibem toho, že tamní diváci film hodně podrží. Momentálně to celosvětově pro odbočku Rychle a zběsile dělá 588 milionů. Čína by měla celkem dát nějakých 300 mega, tudíž si film ve výsledku dojde pro cca 800 milionů, což z Hobbs a Shaw udělá jeden z nejúspěšnějších filmů roku, které na sobě nemají nálepku Disney. A také možná třetí nejúspěšnější díl série, kde je nyní šestka se 788 miliony. To není na "pouhou" odbočku vůbec zlé.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Jason Statham, Dwayne Johnson, Vanessa Kirby
Krvavá nevěsta